logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips FW-C80/34 - CD nie działa, laser lub sterownik do naprawy?

surek6706 07 Paź 2011 20:36 2304 3
REKLAMA
  • #1 10003171
    surek6706
    Poziom 1  
    Witam, odziedziczyłem taką mini wieżę Philips FW-C80/34 i wszystko działa oprócz CD szkoda wywalić!!.włacza plytę i kilka obrotów i wyłacza i przerzuca na następną i wyłacza z brakiem reakcji .wymontowałem całą tackę CD i sprawdziłem silniki bateryjką są Ok więc jakiś sterownik lub kondensator zawodzi czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić i gdzie szukać przyczyny??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15075673
    enhapik
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Temat w podanym linku nieadekwatny

Tutaj chodzi o laser. Nie otwierałem niestety, nie umiem. "Fachowiec" powiedział, że to nie do wymienienia.

Ale za dawnych lat świetności wieża była z podobnym problemem w serwisie Philipsa. Problem polega na tym, że serwis już pewnie nie istnieje, a i samo zdobycie części do tego laserka prawie niemożliwe.

Ale pewnie jakby ktoś się uparł to da radę. Czekam na informacje, sam chętnie naprawię za kilka stówek i dam komuś wieżę w prezencie, bo jest niesamowita :)
  • #4 15076390
    radiogaga
    Serwisant RTV
    Ocena: 437
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1620437.html To miał być ten link.W twoim przypadku wygląda na 95% na uszkodzenie lasera.Zacznij od oczyszczenia.Lasery są dostępne.Gorzej ze serwisami:).Jeśli chcesz wysłać do Łodzi naprawimy.
REKLAMA