logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf III - Alarm Elita-Pro aktywuje pompkę centralnego zamka po zgaszeniu silnika

wierzba123 07 Lis 2011 11:22 1819 9
REKLAMA
  • #1 10112071
    wierzba123
    Poziom 16  
    Ocena: 78
    Witam. Zakładałem kiedyś alarm Elita do Golfa III i od dłuższego czasu mam problem. Jak odpalam auto i je gaszę to alarm wysyła impuls do pompki od centralnego zamka i pompka chce otwierać drzwi ale one są otwarte i nie zamykają się w czasie jazdy (mogę ustawić taka opcje ale jest to wyłączone). Padła już mi druga pompka przez ten alarm na razie jeżdżę z odłączonymi wtykami. Instalacje przeglądałem i jest wszystko oki. Co jeszcze sprawdzić ?
  • REKLAMA
  • #3 10112423
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 10114598
    wierzba123
    Poziom 16  
    Tak to ten schemat alarmu. Ok na weekend postaram się podpiąć bezpośrednio pod aku.
  • REKLAMA
  • #5 10117005
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2467
    Masz zaprogramowana funkcje zamykania drzwi po zapłonie ale golf(fabryczny zamek) nie zamyka natomiast otwiera bo impuls jest już po cofnięciu zapłonu.
  • #6 10122243
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 10123785
    Ireneo
    Poziom 42  
    norbert.s. napisał:

ale:
    wierzba123 napisał:
    mogę ustawić taka opcje ale jest to wyłączone

Też nie byłem pewien ale wszystko na to wskazuje,może źle sprawdził?Zobaczymy co odpowie.
  • #9 10123887
    wierzba123
    Poziom 16  
    Jesli chodzi o opcje zamykania drzwi to byla ona wlaczona na poczatku ale od razu ja wylaczylem. Ogolnie mam problem bo nie moge znalezc pinu do alarmu i nie mam jak wejsc w jego ustawienia. Slyszalem ze mozna zmostkowac jakies styki i centralka sie zresetuje ?
  • #10 10123896
    Ireneo
    Poziom 42  
    A elita nie ma jak code perfect że naciskając przyciski na pilocie programujemy zamykanie po zapłonie?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z alarmem Elita-Pro w Golfie III, który aktywuje pompkę centralnego zamka po zgaszeniu silnika, co prowadzi do otwierania drzwi podczas jazdy. Alarm był wcześniej poprawnie zainstalowany, ale obecnie powoduje uszkodzenia pompki. Użytkownik sprawdził instalację, ale nie znalazł problemu. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak podłączenie alarmu bezpośrednio do akumulatora, przywrócenie ustawień fabrycznych oraz sprawdzenie opcji zamykania drzwi po zapłonie. Użytkownik nie może znaleźć pinu do alarmu, co utrudnia dostęp do ustawień.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA