logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jeden dysk a dwa miejsca nieprzydzielone, jak stworzyć jedną partycję

ganjax15 29 Lis 2011 15:19 13135 5
REKLAMA
  • #1 10197173
    ganjax15
    Poziom 9  
    Witam, mam pewien problem, posiadam dysk Samsung 1 TB, wcześniej miałem poustawiane partycje i było wszystko ok, na jednej instalowałem windows xp, na drugiej siódemkę, i na trzeciej siódemkę starter, dziś chciałem zrobić porządek z dyskiem, i po podejściu do usunięcia partycji zdziwiło mnie to, że gdy usunąłem od XP, i W7 Starter, to mam 2 miejsca nie przydzielone, których nie mogę połączyć;/ niżej zamieszczam screena jak to wygląda, wiecie może co zrobić by stworzyć z tego jedną partycję? z góry dzięki za odp, pozdrawiam

Jeden dysk a dwa miejsca nieprzydzielone, jak stworzyć jedną partycję
  • REKLAMA
  • #2 10197198
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Zwróć uwagę na to, że te nieprzydzielone sa na partycjach logicznych - trzeba je usunąć i dopiero wtedy można wolną przestrzenią zarządzać np. rozszerzając obszar partycji podstawowych.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #3 10197209
    1010011010
    Poziom 32  
    Ocena: 152
    Pomyśl jakby to łączenie wyglądało FIZYCZNIE na dysku...
    Masz dysk podzielony na 3 części | | | - chcesz połączyć dwie pierwsze, lecz ta środkowa Ci przeszkadza.
    ps. usuń te partycje - wtedy możesz stworzyć nowe.
  • REKLAMA
  • #4 10197339
    ganjax15
    Poziom 9  
    aa, to o to chodzi, ale nie mogę usunąć partycji z systemem;/ jest możliwość połączenia tego bez usuwania partycji która siedzi między nieprzydzielonym miejscem?
  • REKLAMA
  • #5 20955398
    odiiss
    Poziom 2  

Okno zarządzania dyskami w systemie Windows pokazujące kilka partycji.

Witam. Odnawiam temat. Próbuję odzyskać nieprzydzielone miejsce, ale w żaden sposób mi się to nie udaje. Jak odzyskać te 99 GB nieprzydzielonego, bo jeśli próbuję usunąć wolumin (dysk D), to wtedy tworzy się na końcu DRUGIE nieprzydzielone miejsce i tylko z niego mogę stworzyć nową partycję.
  • #6 20963657
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 277
    odiiss napisał:

Okno zarządzania dyskami w systemie Windows pokazujące kilka partycji.
    Próbuję odzyskać nieprzydzielone miejsce, ale w żaden sposób mi się to nie udaje. Jak odzyskać te 99 GB nieprzydzielonego, bo jeśli próbuję usunąć wolumin (dysk D), to wtedy tworzy się na końcu DRUGIE nieprzydzielone miejsce i tylko z niego mogę stworzyć nową partycję.

Nieprzydzielone = Odzyskane
    Jeśli usuniesz partycję „D:” to uzyskasz dwa odrębne nieprzydzielone miejsca ponieważ pomiędzy nimi jest partycja odzyskiwania. Jeżeli chcesz żeby wszystkie nieprzydzielone miejsca były jedną, zwartą przestrzenią, to musisz usunąć także wszystkie partycje będące pomiędzy nieprzydzielonymi miejscami.
REKLAMA