logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes 1317 OM366A - biały dym na zimno, brak mocy przy obciążeniu 5t

pavulon0 20 Gru 2011 21:31 4257 6
REKLAMA
  • #1 10285522
    pavulon0
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Jak w temacie, zimny kopci tak że można spaliny kroić nożem(białe spaliny), za pala na mrozie dobrze, przy 40 st kopci mnej ale intensywnie dalej, ustępuje dopiero gdy się zagrzeje(wtedy też delikatnie na biało) ale bardzej martwi mnie to że jest słaby dziś załadowałem 5 t i byle górka i wnet piesi szybciej odemnie idą, jest to mój nowy nabytek, przebieg raczej oryginalny 310 tyś, auto jest z HDS, potrafi ktoś pomóc co może mu być?? wtryski zapłon??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10288051
    pavulon0
    Poziom 9  
    płynu nie ubywa, auto zapala bez wiekszeg problemu przy - 10, oleju nie zauważyłem żeby ubywało...
  • #4 10289457
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 10289668
    saron22
    Specjalista - Samochody Ciężarowe
    Ocena: 1597
    bodek434 napisał:
    Te 310 tysięcy to chyba po przekręceniu licznika na milionie. :)

Albo po 2 milionach
  • REKLAMA
  • #6 10291577
    pavulon0
    Poziom 9  
    przebieg bankowo oryginał auto jeździło z HDSem co roku przegląd dzwigu z wpisanym przebiegiem, zresztą po aucie widać, a czy jak wtryski "leją" to auto może być słabe??
  • #7 10293594
    saron22
    Specjalista - Samochody Ciężarowe
    Ocena: 1597
    Ale do przebiegu na liczniku dodaj jeszcze motogodziny z pracy z HDS.

pavulon0 napisał:
    a czy jak wtryski "leją" to auto może być słabe??

Tak, moze byc slabe

Podsumowanie tematu

✨ Mercedes 1317 z silnikiem OM366A generuje biały dym przy zimnym silniku oraz traci moc przy obciążeniu 5 ton. Użytkownik zauważa intensywne dymienie, które ustępuje dopiero po rozgrzaniu silnika, a także problemy z przyspieszeniem. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym potencjalne problemy z wtryskiwaczami, ustawieniem zapłonu oraz ewentualne uszkodzenie turbiny. Użytkownik potwierdza, że płyn chłodzący i olej nie ubywają, a przebieg 310 tys. km jest oryginalny, co budzi wątpliwości co do rzeczywistego stanu pojazdu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA