Mam silniki KASB-50-20 do młynka 630 co do roku produkcji, zrobię zdjęcia za kilka dni to określę ich rodowód. Na pewno mogą być maksymalnie z lat 94-95. Wtedy skończyłem swoją działalność i zostały wraz z innymi częściami z PRL-owskim rodowodem.
Zdjęcia silnika i wirnika KSS-2 - to jest zastępca dla KASB 50-20. Rok produkcji 1991-09. Niewiadów producent młynka i Silma producent silnika to firmy kooperujące i nazewnictwo silnika niekiedy odbiega od stanu faktycznego.
Załączniki:
SILMA_wirnik_KSS2_01.jpg(2.46 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
SILMA_KSS2_01.jpg(1.08 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Podłączę się do tematu chociaż nie wiem czy jeszcze jest aktualny.Czy jest dostepny u Pana wirnik do silniczka KASB -50-20... do młynka PD50 81s?Ktos mi podpowiedział na forum
Użytkownik poszukuje silnika Silma KASB-50-20/u lub całego młynka typu 630 z lat 198X. W odpowiedziach pojawiły się oferty silników KASB-50-20 oraz ich zamienników, takich jak KSS-2, które są dostępne w stanie nieużywanym. Użytkownicy wymieniają się informacjami na temat dostępności silników oraz ich cen, które wynoszą około 60-65 zł z przesyłką. Pojawiły się również pytania o wirniki do silników KASB-50-20 oraz KASB-50-20/Z. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.