logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Silvercrest USB-Video-Grabber - zacinający się obraz przy przechwytywaniu z VHS

hodowla22 26 Sty 2012 16:24 4382 6
REKLAMA
  • #1 10451269
    hodowla22
    Poziom 1  
    Witam!!!
    Posiadam Silvercrest USB-Video-Grabber i mam z nim problem gdy chce przechwycić
    obraz z magnetowidy na laptopa to obraz się zacina. Co mam robić?
    Proszę o pomoc!!!
  • REKLAMA
  • #2 10741699
    akuratny
    Poziom 1  
    Szanowni! Też mam kłopot z takim sprzętem. Podczas przechwytywania z magnetowidu górna część obrazu jest zniekształcona, faluje (0k. 20%). Jeśli natomiast podłączę sygnał z TV, to obraz jest prawidłowy. Obraz z magnetowidu wyświetlany na ekranie TV jest OK. Przy podłączeniu sygnału do Grabbera "przez TV" również są zakłócenia w kompie, a obraz na TV dobry. Używałem VirtualDub, Ulead VideoStudio i CyberLinkPowerDirector. Jest jakoweś antidotum na taką dolegliwość? Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #3 11387299
    alzo1968
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Ja mam jeszcze większy problem. Magnetowid podłączony do telewizora (nawet cyfrowego) działa bez zarzutu, sterowniki w komputerze zainstalowane (z płyty dołączonej do zastawu), podłączenie do komputera zgodne z instrukcją a efekt - przykazuje tylko dźwięk. Może ktoś wie co robic???????
  • #4 11744568
    Rafik2020
    Poziom 2  
    mam taki sam problem ,zacina sie po 2 minutach nagrywania.Moze wiecie jak to poprawic?
  • REKLAMA
  • #5 11744601
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2777
    Spróbujcie z programem AVS Video Recorder.
  • REKLAMA
  • #6 11760027
    Rafik2020
    Poziom 2  
    Dzięki za odpowiedź. A wiesz gdzie mogę ten program znaleźć?
  • #7 11762423
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2777
    W Google.
    Trochę własnej inwencji kolego.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problemy z przechwytywaniem obrazu z magnetowidów przy użyciu urządzenia Silvercrest USB-Video-Grabber. Najczęściej występujące problemy to zacinanie obrazu oraz zniekształcenia, szczególnie w górnej części obrazu. Niektórzy użytkownicy zauważają, że obraz z telewizora jest prawidłowy, co sugeruje, że problem może leżeć w samym grabberze lub oprogramowaniu. Wskazówki dotyczące rozwiązania problemu obejmują użycie różnych programów do przechwytywania, takich jak AVS Video Recorder, oraz upewnienie się, że sterowniki są poprawnie zainstalowane.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA