logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna II 1.8 16 V falujace obroty miedzy 2000 a 3000

mpiskorz6 13 Lut 2012 21:42 2346 2
REKLAMA
  • #1 10541685
    mpiskorz6
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich którzy maja z tym problem, ja od jakiegoś czasu tez się z tym borykałem. Próbowałem już wszystkiego: była wymiana cewek zapłonowych, kilku krotna wymiana listwy wtryskowej od gazu (lagunę mam z gazem), wymiana MAP SENSORA, wymiana czujnika różnicy ciśnień, kasowanie błędów i zawsze problem powracał. Wyczyściłem nawet przepustnice i dalej powracało. Dziś doszedłem dlaczego się tak dzieje. Moja LALA po prostu łapie fałszywe powietrze. Gdyż problem nasilał się tylko na rozgrzanym silniku. Tak więc panowie przepustnica w lagunach jest aluminiowa osadzona w plastikowym kolektorze dolotowym a z drugiej strony plastikowa obudowa filtra. Przepustnica jest osadzona na gumowym oringu i gdy auto jest zimne to jest wszystko ścisłe a gdy się rozgrzeje no to lipa problem powraca. Tak więc jutro wymieniam oringi na grubsze. Aha a sprawdziłem to w ten sposób ze podczas pracy silnika gdy ma nierówne obroty to popsikałem miejsce połączenie przepustnicy z obudowami plakiem, no i wtedy już było jasne skod te problemy, silnik zmieniał obroty. Tak że na nic zdały się wizyty u mechaników i w serwisie, szkoda kasy bo i tak nie naprawili. Myślę, że się to przyda niejednemu użytkownikowi LALI II. Pozdrawiam.
    Zapomniałem dopisać że LALA w momencie falowania obrotów nie reaguje na pedał gazu.
  • REKLAMA
  • #2 10938816
    maja-76
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    mpiskorz6 napisał:
    Witam wszystkich którzy maja z tym problem, ja od jakiegoś czasu tez się z tym borykałem. Próbowałem już wszystkiego: była wymiana cewek zapłonowych, kilku krotna wymiana listwy wtryskowej od gazu (lagunę mam z gazem), wymiana MAP SENSORA, wymiana czujnika różnicy ciśnień, kasowanie błędów i zawsze problem powracał. Wyczyściłem nawet przepustnice i dalej powracało. Dziś doszedłem dlaczego się tak dzieje. Moja LALA po prostu łapie fałszywe powietrze. Gdyż problem nasilał się tylko na rozgrzanym silniku. Tak więc panowie przepustnica w lagunach jest aluminiowa osadzona w plastikowym kolektorze dolotowym a z drugiej strony plastikowa obudowa filtra. Przepustnica jest osadzona na gumowym oringu i gdy auto jest zimne to jest wszystko ścisłe a gdy się rozgrzeje no to lipa problem powraca. Tak więc jutro wymieniam oringi na grubsze. Aha a sprawdziłem to w ten sposób ze podczas pracy silnika gdy ma nierówne obroty to popsikałem miejsce połączenie przepustnicy z obudowami plakiem, no i wtedy już było jasne skod te problemy, silnik zmieniał obroty. Tak że na nic zdały się wizyty u mechaników i w serwisie, szkoda kasy bo i tak nie naprawili. Myślę, że się to przyda niejednemu użytkownikowi LALI II. Pozdrawiam.
    Zapomniałem dopisać że LALA w momencie falowania obrotów nie reaguje na pedał gazu.

witam.mam ten sam problem.i jak?pomogła wymiana oringów?
  • #3 10938858
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4423
    3.1.15. Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki. 3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany. 3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.
REKLAMA