Witam wszystkich którzy maja z tym problem, ja od jakiegoś czasu tez się z tym borykałem. Próbowałem już wszystkiego: była wymiana cewek zapłonowych, kilku krotna wymiana listwy wtryskowej od gazu (lagunę mam z gazem), wymiana MAP SENSORA, wymiana czujnika różnicy ciśnień, kasowanie błędów i zawsze problem powracał. Wyczyściłem nawet przepustnice i dalej powracało. Dziś doszedłem dlaczego się tak dzieje. Moja LALA po prostu łapie fałszywe powietrze. Gdyż problem nasilał się tylko na rozgrzanym silniku. Tak więc panowie przepustnica w lagunach jest aluminiowa osadzona w plastikowym kolektorze dolotowym a z drugiej strony plastikowa obudowa filtra. Przepustnica jest osadzona na gumowym oringu i gdy auto jest zimne to jest wszystko ścisłe a gdy się rozgrzeje no to lipa problem powraca. Tak więc jutro wymieniam oringi na grubsze. Aha a sprawdziłem to w ten sposób ze podczas pracy silnika gdy ma nierówne obroty to popsikałem miejsce połączenie przepustnicy z obudowami plakiem, no i wtedy już było jasne skod te problemy, silnik zmieniał obroty. Tak że na nic zdały się wizyty u mechaników i w serwisie, szkoda kasy bo i tak nie naprawili. Myślę, że się to przyda niejednemu użytkownikowi LALI II. Pozdrawiam.
Zapomniałem dopisać że LALA w momencie falowania obrotów nie reaguje na pedał gazu.
Zapomniałem dopisać że LALA w momencie falowania obrotów nie reaguje na pedał gazu.