Podłączę się do tematu aby nie tworzyć kolejnego

Poszukuję do nowego mieszkania pralki slim - ładowność nie mniej niż 6 kg, prędkość wirowania 1200. Ważne jest aby była energooszczędna, oszczędna w poborze wody oraz aby przetrwała jakieś 5 lat. Dobrze jeśli będzie dość cicha, choć i tak będzie zabudowana we wnęce w łazience, więc na wyglądzie nie bardzo mi zależy. Cena do 2000 zł. Moje typy:
Bosch WLM2444PL - ponieważ pobiera 46 l. wody. Z opinii znajomych - bardzo zadowoleni, choć pralka podobno do najcichszych nie należy.
Siemens WS12M441PL - tu ubolewam tylko nad 5,5kg ale też pobiera 46 l. Znajomi również zadowoleni.
Samsung WF0602WJV - 48 l. wody, niska cena, bombelki (Eco bubble), które jako nowość kusi. Zawsze to coś innego niż zwykłe pranie ale nikt ze znajomych nie posiada takiej pralki.
No i po przeczytaniu postu "maniog" kusi mnie też Candy EVO41274 - nic poza powyższą opinią nic o niej nie wiem. Candy kiedyś miałam i była ok.
W Media Markt pracownik powiedział, że są dwie przodujące firmy w sprzedaży, produkcji pralek - to Candy i Samsung. Jeśli chodzi o pierwszą to jeszcze był uwierzyła, do drugiej podchodzę z przymrużeniem oka
A może coś innego polecicie, tylko proszę... nie Electrolux. Inny sprzęt Electroluxa może jest ok, pralkę mam od pół roku - dramat