logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy czujnik mikrofalowy do prealarmu samochodowego - rekomendacje?

Łokasz 29 Gru 2004 23:25 1410 10
REKLAMA
  • #1 1096170
    Łokasz
    Poziom 16  
    Ocena: 43
    Witam. Dzisiejszej nocy miałem włamanie do autka i zbili mi szybkę. Na szczęście nic nie zginęło, bo alarm się włączył, ale trochę za późno, ponieważ poniosłem już straty. Postanowiłem zabudować czujnik mikrofalowy do wejścia prealarmu. Moje pytanie brzmi: Jaki polecacie czujnik mikrofalowy? Gdzie można go kupić? Dziękuję za zainteresowanie moim tematem i pozdrawiam.:)
  • REKLAMA
  • #2 1097555
    Łokasz
    Poziom 16  
    Widzę, że nikt nie chce mi doradzić :(.
  • #3 1098009
    kzaw
    Poziom 27  
    Ocena: 74
    Jeżeli masz czujniki wewnętrzne np ultradźwięki to wystarczy jednostrefowy. Jakbyś chciał nabyć to daj znać.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 1099037
    Łokasz
    Poziom 16  
    Witam. Wolałbym dwustrefowy no i oczywiście chciałbym nabyć. Dziękuję za zainteresowanie moim tematem. Pozdrawiam.
  • #5 1150568
    lech17
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    na naszym rynku mozna spotkać czujniki dwustrefowe firmy Titan.Sprawdziłem sa całkiem niezłe tylko strasznie czułe przy ustawianiu.Jesli zrobisz to dobrze bedziesz bardzo zadowolony.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 1153479
    kzaw
    Poziom 27  
    Ocena: 74
    Również polecam Titana.Montowałem wielokrotnie, trochę sprzedałem i nie było problemu.
  • #7 1156853
    Łokasz
    Poziom 16  
    Witam. A gdzie można go kupić? Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #8 1159034
    taw
    Poziom 11  
    Witam.
    Titana 2 strefowego kupiłem na giełdzie elektronicznej w Warszawie (Volumen). Faktycznie ustawienie go zajmuje trochę czasu. Można go przestawić np. tylko na strefe zewnętrzną. Jeśli centralka alarmowa jest z prealarmem to polecam.
  • #9 1159095
    borbet
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    taw napisał:
    Witam.
    Titana 2 strefowego kupiłem na giełdzie elektronicznej w Warszawie (Volumen). Faktycznie ustawienie go zajmuje trochę czasu. Można go przestawić np. tylko na strefe zewnętrzną. Jeśli centralka alarmowa jest z prealarmem to polecam.

Jeśli to nie tajemnica to ile kosztował ten czujnik?
  • #11 1159584
    Łokasz
    Poziom 16  
    Witam. Pytałem już o czujniki dwustrefowe na giełdzie w Milowicach, ale niestety mieli tylko jednostrefowe. Gdyby ktoś znal jakis sklep internetowy z czujnikami dwustrefowymi (najlepiej taki jaki polecają koledzy) to proszę o linka. Dziękuje i pozdrawiam Łukasz PS Moja centralka posiada wejście prealarmu.

Podsumowanie tematu

✨ Autor poszukuje rekomendacji dotyczących czujnika mikrofalowego do prealarmu samochodowego, aby poprawić czas reakcji alarmu po próbie włamania. W dyskusji pojawiła się sugestia zastosowania czujników dwustrefowych, które są bardziej zaawansowane niż jednostrefowe, szczególnie w połączeniu z prealarmem centralki alarmowej. Najczęściej polecanym producentem jest firma Titan, oferująca dwustrefowe czujniki mikrofalowe, które cechują się wysoką czułością i wymagają precyzyjnego ustawienia. Czujniki te można nabyć na giełdach elektronicznych, np. w Warszawie (Volumen), gdzie ich cena wynosi około 60 zł. Użytkownicy podkreślają, że prawidłowa konfiguracja czujnika jest kluczowa dla skuteczności działania prealarmu. Poszukiwane są również sklepy internetowe oferujące dwustrefowe czujniki mikrofalowe firmy Titan.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA