logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JAKI PROGRAM DO PROJEKTOWANIA PANELI FRONTOWYCH URZADŻEŃ EL

dawidel 30 Gru 2004 00:21 10412 5
REKLAMA
  • #1 1096381
    dawidel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    PROSZE PORADZCIE JAKIŚ FAJNY I PROSTY W OBSŁUDZE PROGRAM DO PROJEKTOWANIA PANELI FRONTOWYCH URZADŻEŃ ELEKTRONICZNYCH. TYPU FRONT DESIGNER CHODZI O URZĄDZENIA AUDIO .
    JESLI KTOS ZNA PROSTY SPOSÓB UMIESZCZENIA PROJEKTU NA ALUMINIUM TO BĘDE WDZIECZNY ZA WSKAZÓWKI
    DZIEKI
    Nie używaj dużych liter - REGULAMIN. [h]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1096665
    Ptaku80
    Poziom 12  
    Jeśli moje rozumowanie tego jest poprawne, czyli wyrysowanie kółek na otwory oznaczeń opisów itp na kawałku blaszki aluminiowej to kilka razy zrobiłem to tak jak z obwodami drukowanymi. Niechcę opisywać najlepiej załącze plik opisujący to dokładnie mniejwięcej polega to na odbiciu na gorąco wydruku laserowego na laminacie czy płytce metalowej.
    Rysuje takie żeczy przeważnie w corel draw (według mnie najlepszy programik do drukowania i rysowania projektów obudów itp.ma dużą dokładność
    Załączniki:
    • PCB.pdf (520.81 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1105201
    dawidel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    dzieki serdeczne
    nigdy nie próbowałem opisanej metody
    ale niebawem ją przetestuje
    mój "front designer"po wielu zmaganiach zaczął działać
    wiec narazie co nieco narysowałem w nim ponieważ jest prostszy od "corela"
    jeśli ktoś wie skad zdobyć crack do wersji 3"front designer"
    będę wdzięczny bo ja nie mogę go znależć
  • REKLAMA
  • #4 1313571
    zworys
    Poziom 39  
    Ocena: 573
    Ja używam Corela. Zadaję niestandardowy wymiar papieru tak żeby mieć całą płytę czołową i rysuję w skali 1:1. Wszystkie elementy da się wyskalować i ustawić jak się podoba ( i trzeba ) Corel ma mozliwość ustawienia 0 układu współrzędnych w każdym dowolnym miejscu i to znacznie ułatwia pracę. Niedługo spróbuję wydrukować wyrysowany panel na papierze kredowym i przenieść na płytę czołową ( jak na płytkę drukowaną) i mam nadzieję że bedzie to miało conajmniej przyzwoity wygląd.
  • REKLAMA
  • #5 8029344
    KrRis
    Poziom 12  
    Ocena: 63
    Witam, miałem taki sam pomysł z naniesieniem na panel opisu metodą
    termotransferu, czy mógłbyś napisać jak tobie to wyszło??
  • #6 8031807
    zworys
    Poziom 39  
    Ocena: 573
    Wyszło średnio, tzn na gładkim ( polerowanym) aluminium wychodzi super, trzeba kilku prób żeby ustalić czas wygrzewania. Na aluminium "drapanym" zostaje osad z kredy i trudno go usunąć. W tym przypadku dobre efekty daje jedynie folia termotransferowa.
REKLAMA