logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics su-vz320 dwa kanały po przyciśnięciu regulatora głośności

cheff 05 Mar 2012 21:57 1523 5
REKLAMA
  • #1 10639046
    cheff
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Witam, od niedawna mam problem ze swoim wzmacniaczem Technics su-vz320, otóż nie gra mi jeden kanał. Dopiero po przyciśnięciu regulatora głośności (nie balansu) zaczynają grać dwa kanały. W czym może być problem ? z góry dzięki za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 10639467
    Lee.LW
    Poziom 24  
    Ocena: 81
    Witam!
    Sam sobie pokazałeś palcem gdzie jest problem.
    W tym regulatorze.
    Sam regulator potraktuj sprayem do konserwacji potencjometrów, jeśli to nie pomoże pozostanie próba reanimacji (rozebrać, przemyć, dogiąć delikatnie sprężynki stykowe...), no i ostateczność wymiana na nowy. :|
    Poczytaj o Twoim problemie: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1671256.html
    Pozdrawiam,
    Lee
  • REKLAMA
  • #3 10640519
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    To wcale nie musi być problem z potencjometrem, po prostu gdzieś jest przerwa która po przyciśnięciu potencjometru odzyskuje kontakt i po prostu trzeba ją znaleźć i usunąć.
  • REKLAMA
  • #4 10640710
    Lee.LW
    Poziom 24  
    Ocena: 81
    egon42 napisał:
    To wcale nie musi być problem z potencjometrem, po prostu gdzieś jest przerwa która po przyciśnięciu potencjometru odzyskuje kontakt i po prostu trzeba ją znaleźć i usunąć.

I ja tak myślałem pisząc poprzedni post, nawet to napisałem, jednak po przejrzeniu tematu wskazanego w linku, zmieniłem zdanie i usunąłem tę wskazówkę.
    Skłoniło mnie do tego zdjęcie potencjometru- przykręcany do płyty czołowej, z resztą połączony przewodami, ale może... :|
    Pozdrawiam,
    Lee
  • REKLAMA
  • #5 10645109
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Z doświadczenia wiem ze technics nie wkłada takiego badziewia jak te na zdjęciach z linka co podałeś co prawda z mojego info wynika że tam prosty potencjometr ale oryginalnie montowany jest do druku a nie na drutach jak na tym zdjęciu.
REKLAMA