logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

membrana (pokrywe ochrony przeciwpyłowej) wgnieciona

eeeeee 03 Sty 2005 16:56 1502 8
REKLAMA
  • #1 1106652
    eeeeee
    Poziom 11  
    mam wgniecona membrane (a własciewie jak to gdzies przeczytałem pokrywe ochrony przeciwpyłowej) od głosnika LW1200 i nie wiem jak mam ja spowrotem wygiac :] wrocic do poprzedniego kształtu :]
    słyszałem juz iz mozna by odkurzaczem (probowałem nic z tego za sztywna ta membranka :/)i nie wiem co by tu zrobic :|
    za pomoc z gory dzieki :D

to wgniecienie wyglada mniej wiecej tak :] (jak na zdjeciu)
    [zdjecie zapozyczone z innego posta]
    Załączniki:
    • membrana (pokrywe ochrony przeciwpyłowej) wgnieciona eeee.jpg (11.81 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1107121
    jakubkrawiec
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    Mocniejszym odkurzaczem.
  • REKLAMA
  • #3 1107128
    Macias+-
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    wymien kopulke
    albo jak kolega wyzej napisal mocniejszy odkurzacz

pzdr
  • REKLAMA
  • #4 1107146
    voyteq
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Wez pendzelek i delikatnie zmocz woda to wgniecenie na krawedziach zalamania. Pozniej odkurzaczem wyciagaj delikatnie przesuwajac od strony nie wgnieconej az uzyskasz pierwotny ksztal. Po wyschnieciu kopulka bedzie jak nowa!
  • #5 1107253
    irek2
    Poziom 40  
    Ocena: 387
    Ja robilem dziurke na srodku i wyciagalem membrane wytrychem :)
  • #6 1107266
    jakubkrawiec
    Poziom 18  
    Szpilka i super glue. Tylko zostanie dziurka na środku.
  • #7 1107555
    eeeeee
    Poziom 11  
    ok wielkie dzieki sprobuje wszystkiego pokoleji, jak rozwale to załoze nowa :D:D
    jeszcze raz thx :]
  • REKLAMA
  • #8 1107582
    IronReiker
    Poziom 23  
    Ocena: 22
    Witam!! ja bym kupił nową kopułke! bedzie ładniej wyglądać!! a jak Ci sie nie chce jechać do sklepu zrób otwotek w mebramie pod kopułką i wypchnij ja nie bedziesz miał wtedy widocznych śladów, do wypychania kopułki nie uzywaj ostrych przedmiotów( radze coś miekkiego np ołówek z gumką czy coś takiego) otwór jedt w niewidocznym miejcsu wiec jego wielkość nie ma znaczenia estetycznego. (dla jasności zamieszczam rysunek, bo mogłem sie żle wysłowić)
    ozdro
    Załączniki:
    • membrana (pokrywe ochrony przeciwpyłowej) wgnieciona dzr.JPG (4.2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 1107666
    jakubkrawiec
    Poziom 18  
    Lepiej spróbuj, to nie zaszkodzi (może zaszkodzić, ale lepiej przed zakupem spróbować).

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem wgniecenia membrany (pokrywy ochrony przeciwpyłowej) głośnika LW1200. Zaproponowano kilka metod przywrócenia pierwotnego kształtu membrany: użycie mocniejszego odkurzacza do delikatnego wyciągnięcia wgniecenia, zwilżenie krawędzi wgniecenia pędzelkiem z wodą przed odkurzaniem, wykonanie niewielkiego otworu w membranie i wypchnięcie jej miękkim narzędziem (np. ołówkiem z gumką), a także wymianę kopułki na nową. Wspomniano również o metodzie zrobienia dziurki na środku i wyciąganiu membrany wytrychem lub użyciu szpilki i super glue, choć ta ostatnia pozostawia ślad. Autor planuje wypróbować proponowane rozwiązania, a w razie niepowodzenia wymienić kopułkę na nową.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA