Kupiłem Forda Focusa TDCI 2003 rok. Ma przejechane 150 tyś. kilometrów. Zaczął kopcić na czarno, a zużycie paliwa było sporo wyższe od średniej. Postanowiliśmy oddać wtryski do regeneracji. Po założeniu nowych wtrysków silnik zaczął pracować nierówno oraz kopcić, tym razem na biało. Kodów nie wpisywaliśmy, bo okazało się, że część z nich jest uszkodzona. Czy to prawda, że "komputer" powinien sam się dostosować do parametrów wtrysku?
Dodam, że główny problem polega na tym, że mieszkam w Wielkiej Brytanii i nie mogę oddać samochodu do specjalisty od wtryskiwaczy. Diagnostyk zaproponował mi bym zapytał co zrobić z tym problemem u dilera forda. Mechanik Forda powiedział, że oni tych numerów nie mogą znaleźć w systemie i zalecił bym się nim porządnie przejechał po autostradzie.
Dodam, że główny problem polega na tym, że mieszkam w Wielkiej Brytanii i nie mogę oddać samochodu do specjalisty od wtryskiwaczy. Diagnostyk zaproponował mi bym zapytał co zrobić z tym problemem u dilera forda. Mechanik Forda powiedział, że oni tych numerów nie mogą znaleźć w systemie i zalecił bym się nim porządnie przejechał po autostradzie.