Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi a4 1.8t - Brak sygnału dzwiękowego podczas gdy włączone sa światła

wawluka 10 Lis 2012 02:10 4368 6
  • #1 10 Lis 2012 02:10
    wawluka
    Poziom 11  

    Witam podczas gdy włączone sa światła pozycyjne, drzwi kierowcy są otwarte a nie włożony jest kluczyk do stacyjki nie mam sygnału dzwiękowego. Sprawdzałem juz chyba wszystkie kable, bezpieczniki oraz mikroprzełączniki wszystko wygląda na sprawne (kable nie poprzerywane, bezpieczniki nie spalone, mikroprzełączniki w zamku działają prawidłowo) jednocześnie dodam ze razem z w/w sygnałem przestało działać domykanie szyb. Czy ktoś jest w stanie mi pomoc?

    0 6
  • #2 10 Lis 2012 06:39
    sadek1979
    Spec od samochodów

    Nadal uważam że uszkodzony jest mikrowyłącznik w zamku . Pamiętaj że tam nie jest tylko jeden . A działa światełko w kabinie i na drzwiach przy otwarciu drzwi ???

    0
  • #3 10 Lis 2012 09:02
    koleś kit
    Poziom 17  

    Cytat:
    a nie włożony jest kluczyk do stacyjki nie mam sygnału dzwiękowego.

    A czy to czasem nie jest normalny objaw?Bo po co chcesz mieć sygnał przy otwartych drzwiach i nie włączonym zapłonie?

    0
  • #4 10 Lis 2012 09:11
    wawluka
    Poziom 11  

    Tak oswietlenie kabiny oraz czerwone lampki w drzywiach działają.

    koleś kit: po to żeby mi sie akumulator nie rozładowal jak zapomne o wylączeniu swiateł, nie czytasz ze zrozumieniem

    0
  • #5 10 Lis 2012 16:47
    koleś kit
    Poziom 17  

    Przepraszam mój błąd.

    0
  • #6 10 Lis 2012 17:39
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.

    Podłączałeś auto pod komputer - jakie błędy?
    Zrób test licznika i zobacz czy w ogóle działa buzer.
    Proponuję zmienić temat bo wygląda tak jakby klakson nie działał gdy są włączone światła.
    Działa dioda w drzwiach po zamknięciu auta? - bo wygląda to tak jakby centralny zamek widział że jest cały czas klucz w stacyjce.
    Nie masz czasami niefabrycznego radia podłączonego w ten sposób by działało bez kluczyka?
    Odłącz radio i zobacz czy buzer będzie działał.

    0
  • #7 11 Lis 2012 08:13
    gawlo235
    Poziom 19  

    Miałem to w A4 b5 problem był w zegarach . Nigdy tego nie naprawiłem do końca gdy nie było dzwięku stuknięcie w zegary załatwiało sprawę .Na pewno nie był uszkodzony sam "buzer" gdzieś zimny lut na płycie

    0