logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kręcenie karty Nvidii. Jakiś dobry program? Sprawdzenie artefaktów.

Kornel_g 02 Lut 2005 15:34 1500 4
REKLAMA
  • #1 1191285
    Kornel_g
    Poziom 13  
    Moje pytania:
    1 Czy znacie może jakiś dobry program który sam by ustalił maksymalne taktowanie kart graficznych nvidia (w moim przypadku to jest 6600 Gt)
    2 Czy po podkręceniu, jeśli sformatuje kompa lub wyciągnę kartę i wsadzę z powrotem to częstotliwość zostaje taka sama.
    3 Jeszcze jedno: jaki jest dobry program do sprawdzania czy występują artefakty?

proszę o linki z góry Dzięx
  • REKLAMA
  • #2 1191310
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 207
    Do sprawdzania najlepszy będzie 3D Mark ,graniczne taktowanie sam ustalisz przy pomocy tego programu a do przetaktowywania najprościej użyć Coolbit ,dpdajesz do rejestru
    REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARENVIDIA CorporationGlobalNVTweak]
    "CoolBits"=dword:00000003
    i po resecie masz we właściwościach zaawansowanych sterownika suwaki do przetaktowania pamięci i GPU.Dobry jest też program Geforce Tweak Utility (GTU) ,masz go tu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic187880.html
  • REKLAMA
  • #3 1192341
    ozman
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Te programy to są do softwareowego podkręcania i po wyjeciu karty częstotliwości powrucą do pierwotnych. Najlepiej jak już kolega dojdzie do ustawień stabilnych to częstotliwośc zmienić w biosie karty (zczytać bios , zmodyfikować i wgrać spowrotem) służy do tego Nvidia bios editor.
  • REKLAMA
  • #4 1192542
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 207
    I to jest na foeum ,sam pisałem jak to zrobić i w załaczniku dawałem programy do tego (modyfikowanie i flashowanie).W moich postach poszukać najlepiej albo z wyszukiwarki pod hasłem kręcenie grafiki albo coś koło tego.Zawsze tak robię jak kolega wyżej pisze.
  • #5 1202152
    Kornel_g
    Poziom 13  
    Dzięki. Ale myśle że narazie nie będę eksperymentował z flashowaniem biosy karty.
REKLAMA