Troszkę minęło czasu od mojego wpisu , ale tak wypadło.No cóż wypadło tak ,że moi bliscy, a użytkownicy zdecydowali się na tańsze rozwiązanie , wyszukali i kupili pompę używaną .Pompa jest w całkiem dobrym stanie , nie widać by były jakiekolwiek nieszczelności ,mam jednak problem.Jest troszkę inne podłączenie .Myślę ,że pewne problemy rozpracowałem , ale jednego nie.Dla jasności opisu załączę zdjęcie obu pomp.Ta z czterema wyjściami po lewej stronie to dotychczasowa pompa ,pomiar między pinem nr 1 i 2 ,około 100 om ,bez nasadki w której jest miniaturowy przekaźnik 10A 250VAC , nie ma żadnych przejść między pinami. Po połączeniu mostkiem 3 i 4 ,między 1 i 2 jest 49 om, czyli w przybliżeniu tyle co między 1 i 2 w pompie po prawej stronie 50,8 oma.Wnioskuję że można łączyć tak jak w oryginalnej 1 i 2 ,będzie dobrze .Tylko ,że w oryginalnej pompie z kondensatora z jednego zacisku odchodzą dwa przewody (czerwone)widoczne na zdjęciu ,jeden na silnik ,drugi do miniaturowego przekaźnika w nasadce , a później z drugiej strony przekaźnika odchodzi przewód do wnętrza zmywarki (niestety nie wiem dokąd ,kolor fiolet).Myślę żeby odtworzyć takie połączenie , na pompie po prawej stronie z wykorzystaniem nasadki od oryginalnej pompy.Takie są moje wnioski ,ale czy właściwe?.-Mam jednak nadzieję ,że ktoś , a szczególnie kolega Trull ,pospieszy z poradą.