Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Radio samochodowe JVC KD G401 słaby odbiór

lidmar 06 Lut 2005 23:32 2477 13
  • #1 06 Lut 2005 23:32
    lidmar
    Poziom 24  

    Niedawno kupilem radio samochodowe JVS kD G401 i jestem z niego niezadowolony,poniewaz podczas sluchania radio gra stereo tylko w przypadku bardzo silnych stacji (w promieniu kilkunastu km od przekaznika) . Jest to dla mnie bardzo uciazliwe bo ja bardzo czesto slucham radia. Dodam ze instalacja antenowa jest ok i nawet zastosowalem wzmacniacz antenowy. Moze ktos poradzi mi co mozna by ewentualnie zrobic (cos zmodyfikowac) czy od razu oddac radio do serwisu ? Moze ktos orientuje sie ile moze kosztowac modul tunera do takiego radia? Pozdrawiam.

    0 13
  • #2 07 Lut 2005 00:03
    adammc

    Poziom 26  

    jezeli kupiles nowe radio to cos jest nie tak na pewno z instalacja antenowa dobre radio odbiera stacje odlegle o 80 km w stereo na srubokręcie wlozonym do gniazda anteny ... ja osobiscie posiadam ktutka antenke na zderzaku a mam 126p bez wzmacniaczy i dziala ok .

    0
  • #3 07 Lut 2005 11:58
    djlj24
    Spec od car audio

    Jakie autko? Może coś z grupy VW?

    0
  • #4 07 Lut 2005 19:03
    adammc

    Poziom 26  

    a czasem w aucie jest tak ze jego antena juz jest wyposazona w wzmacniacz ktorego normalnie nie widac ale potrzebuje on zasilania by dzialac jak zasilania nie ma to slaby odbior i nic kolejne wzm nie pomoga sprawdz przy antenie czy nie ma dodatkowego przewodu na ktory trzeba podac + by dzialal wzm w radiu jaest na to przewidziane specjalne wyjscie power ant. lub remote lib podobny..

    0
  • #5 07 Lut 2005 19:34
    carsmi
    Poziom 13  

    Sprawdż dokładnie instalację antenową i poszukaj wzmacniacza moze jest tylko nie podłączony.Co to jest za auto ?

    0
  • #6 07 Lut 2005 20:57
    lidmar
    Poziom 24  

    Instalacja antenowa jest ok a samochod to opel vectra b a fabrycznego wzmacniacza nie ma (w antenie tez)

    0
  • #7 07 Lut 2005 21:07
    arttoo
    Spec od car audio

    a moze to sprawa tego hm radyjka jvs czy jest to przeoczenie i jest to jvc?

    0
  • #8 07 Lut 2005 23:40
    lidmar
    Poziom 24  

    Przepraszam oczywiscie jest to radio JVC

    0
  • #9 08 Lut 2005 00:17
    arko100
    Admin grupy RTV

    A przewód wychodzący z radia "power antena" jest podpięty do instalacji w samochodzie? A jeżeli jest to czy jest na nim napięcie?

    0
  • #10 08 Lut 2005 23:45
    lidmar
    Poziom 24  

    Do tego przewodu podlaczony jest wzmacniacz antenowy i jest na nim napiecie a ja mowilem juz ze instalacja antenowa jest ok tylko probem dotyczy radia.

    0
  • #11 10 Lut 2005 01:49
    s5e
    Poziom 10  

    Witam.Mam problem z radyjkiem JVC KD-LX10R kupilem je niedawno bez instrukcji obslugi i moze sie to wydac smieszne ale nie moge zaprogramowac zadnej stacji.Zaznaczam ze jak zaprogramuje np.1 to po powrocie na nia radzio jest zupelnie ciche.Jak by ktos mogl mi pomoc byl bym wdzieczny DZIEKI.

    0
  • #12 10 Lut 2005 02:39
    arttoo
    Spec od car audio

    poprostu masz zle rozkodowane albo masz uszkodzona pamiec albo ktos rozkodowal je przez wyjecie pamieci zobacz czy mozesz je nauczyc nowego kodu jak nie to usterka prawie zlokalizowana

    0
  • #13 10 Lut 2005 02:49
    s5e
    Poziom 10  

    Powiem jeszcze tyle ze raz udalo mi sie go zapamietac.

    A i jeszcze jedno czy zresetowanie go moglo mu zaszkodzic?czasami musze to zrobic bo mam zaslabe kable i radyjko poprostu sie wylacza przy zapalaniu silnika.

    0
  • #14 01 Sie 2012 13:52
    skarabeusz82
    Poziom 11  

    Dla czytających archiwa: w problemie opisanym przez s5e w pierwszej kolejności sprawdziłbym przewody żółty i czerwony w kostce zasilającej (zasilanie po stacyjce i na stałe. To częsty problem, a w kostce iso nie zawsze są tak samo usytuowane. Pozdrawiam.

    0
  Szukaj w 5mln produktów