Jestem szczęśliwym posiadaczem głośników logitech serii Z 2.1 i telewizora samsung eh6030 i w związku z tym sprzętem mqm pytanie. Mianowicie jak głośniki podłączyć jednocześnie do tv i komputera
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamMrDoimer napisał:Jeżeli dobrze cię rozumiem to :
- musisz zakupić 2 wyjścia jack i jedno wejście jack.
- musisz zakupić przełącznik dwustanowy ( nie wiem czy tak to się nazywa ale chodzi ze masz na włączniku coś takiego : I O II ( taka forma graficzna ;D )
- musisz posiadać kable głośnikowe
- najlepiej gdybyś miał jakaś mała wiedzę o elektronice + umiał lutowac i posiadał lutownice
To wystarczy żeby zrealizować Twój cel. Potem już z górki. Lutujesz + od wyjścia jack nr. 1 z wejściem jack +. Lutujesz + od wyjścia jack nr. 2 do wejścia jack. Lutujesz tak samo minus i mase. Przelacznik wstawiasz pomiędzy wyjsciami jack a wejsciem jack.Jeżeli zrobiłeś dobrze to powinno zadziałać. Jutro dam Ci schemat to łatwiej zrozumiesz.
kuberra napisał:okej dzięki za pomoc - zastanawiam się jednak nad samym podłączeniem Adapter na kablu RCA wtyk - 2x RCA gniazdo VITALCO podłączem do karty muzycznej w jedno wejście podłaczam głośniki, a jak połaczyć TV ?