logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Faac 741 - Elektronika reaguje na sygnał otwierania i nic się nie dzieje.

kato77 11 Mar 2013 08:47 3597 2
REKLAMA
  • #1 12044898
    kato77
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam problem z siłownikiem jak w tytule. W stanie "czuwania" świecą się diody jak na załącznikach, w momencie gdy wysyłam sygnał otwierania miga dodatkowo jeszcze jedna dioda, więc wydaje mi się że elektronika reaguje poprawnie, ale nic się nie dzieje. Wcześniej zdarzało się że siłownik nie otwierał bramy, ale zgodnie z poradami na tym forum zapewne jest to wina kondensatora, co prawda jeszcze go nie wymieniłem, ale w tamtej sytuacji siłownik wydawał dźwięk, próbował ruszyć bramę.
    Teraz jest cisza.
    Z siłownikiem połączone są fotokomórki oraz opcja furtki (przy uchylonej się nie otwiera).
    Nie znam się na tym za bardzo, stąd proszę o wszelkie sugestie.

Dzięki.

Faac 741 - Elektronika reaguje na sygnał otwierania i nic się nie dzieje. Faac 741 - Elektronika reaguje na sygnał otwierania i nic się nie dzieje.
  • REKLAMA
  • #2 12045760
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3624
    Słabo widać ale chyba jest zgaszona dioda STOP (prawa górna) - a powinna się świecić - sprawdź mostek między 5 a 7/8 (ew. jeśli masz to odłacznik STOP NC na tych zaciskach, a także scieżki i przelotki na płytce odchodzące od w/w pinów).
  • #3 12050470
    kato77
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Dziękuję za odpowiedź, o ile pogoda się nie pogorszy sprawdzę w weekend i ewentualnie będę miał dodatkowe pytania. Dzięki
REKLAMA