logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

samsung ue40d5000pw - Dźwięk przez słuchawki i głośniki telewizora

szpak86 13 Mar 2013 19:37 8994 7
REKLAMA
  • #1 12056503
    szpak86
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Witam!
    Jest taka możliwość żeby podłączyć słuchawki do telewizora i jednocześnie słyszeć przez nie i przez głośniki?
    Model TV to samsung ue40d5000pw
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 12056649
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 12057257
    szpak86
    Poziom 9  
    Instrukcja tu za wiele nie da. Kwestia rozchodzi się o to, że po podłączeniu słuchawek dźwięk idzie wyłącznie przez słuchawki. Czy można bez podłączenia urządzeń zewnętrznych uzyskać dźwięk przez słuchawki i tv ?
  • REKLAMA
  • #4 12058332
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 12062734
    szpak86
    Poziom 9  
    Producent z pewnością wie co robi, ale mój problem nie jest typowy.... Nie czytałem instrukcji od dechy do dechy, ale z tego co wiem to znaleźć tam można informacje na temat pilota, opis złączy in oraz out, programowanie, instrukcja montażu tv do ściany albo montażu podstawki...
    W instrukcji nie ma odpowiedzi na pytanie: jak podłączyć słuchawki aby dźwięk był równocześnie w słuchawkach i w głośnikach telewizyjnych.
    Ja mam wrażenie, że bez zewnętrznego urządzenia niestety nie jest to możliwe i dlatego szukam pomocy i potwierdzenia na tym specjalistycznym forum.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 12062830
    gkasp
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    witaj,

Podłączenie słuchawek powoduje odłączenie głośników telewizora. W związku z tym dźwięk będzie dostępny jedynie w podłączonych słuchawkach.

http://www.samsung.com/pl/support/model/UE40D5000PWXXH-troubleshooting

poprzez podłączenie TV do wzmacniacza/amplitunera można uzyskać dźwięk w słuchawkach i w TV
  • Pomocny post
    #7 12062981
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    szpak86 napisał:
    ale mój problem nie jest typowy.

Twój problem jest typowy mnóstwo forumowiczów chce do tv samsung (i innych tv) chce podłączyć słuchawki i chce mieć dźwięk na słuchawkach i z tv a tv samsung (i wiele innych modeli tv) nie daje takiej możliwości bo tak sobie wymyślił producent tv jedyna możliwość to tak jak pisze kolega gkasp. Tylko jest taki problem że w nowych tv wyjście audio to w zasadzie tylko wyjście optyczne i wzmacniacz też musi mieć wejście optyczne.
  • #8 12068012
    szpak86
    Poziom 9  
    Wielkie dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o możliwość jednoczesnego słuchania dźwięku z telewizora Samsung UE40D5000PW oraz podłączonych słuchawek. Odpowiedzi wskazują, że po podłączeniu słuchawek głośniki telewizora są automatycznie wyłączane, co uniemożliwia jednoczesne odtwarzanie dźwięku. Użytkownicy sugerują, że jedynym rozwiązaniem jest podłączenie telewizora do wzmacniacza lub amplitunera, co pozwoli na uzyskanie dźwięku zarówno w słuchawkach, jak i w głośnikach telewizyjnych. Wiele osób na forum potwierdza, że jest to typowy problem z telewizorami Samsung i innymi modelami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA