mam kilka pytań do osób biegłych w temacie sterowników PLC. Jestem trochę zielony jeśli chodzi o rodzaje sprzętu... Szukam taniego rozwiązania do wdrożenia w instalacje (instalacje będzie robiona od zera) mieszkania. Ilość wejść wyjście jakie będę potrzebował to około 20/20. Chciałbym sterować np światłem, roletami. Do sterowania chciałbym używać tabletu. (łącząc się przez ethernet).
Znalazłem dość tanie rozwiązanie sterowania sterbox-a, za 1000 zł zestaw startowy obsługa internetowa ... niby wszystko co chciałbym osiągnąć ale, może lepiej kupić używany sterownik s7-200 z modułem ethernet-owym lub LOGO z podonym modułem za około 1000zł ? (czy w tych przypadkach będzie można sterować z funkcji tabletu? jeśli tak to na jakiej zasadzie ?)
Znalazłem dość tanie rozwiązanie sterowania sterbox-a, za 1000 zł zestaw startowy obsługa internetowa ... niby wszystko co chciałbym osiągnąć ale, może lepiej kupić używany sterownik s7-200 z modułem ethernet-owym lub LOGO z podonym modułem za około 1000zł ? (czy w tych przypadkach będzie można sterować z funkcji tabletu? jeśli tak to na jakiej zasadzie ?)