Cześć wszystkim
System: Windows 7 Ultimate
Bios : Typ BIOS'u Award Phoenix - Award WorkstationBIOS v6.00PG
Mój komputer : Stacjonarny
Płyta główna : ECS AMD690VM-FMH
Procesor : AMD Athlon LE -1640 2,7 GHZ x86
Karta graficzna : ATI Radeon X1200 128MB (w komputerze mam NVidia Ge Force 9800GT 512 MB - ale komputer jej nie widzi)
Ram : DDR 2 1GB 333 MHZ
A problem jest taki :
1. Po naciśnięciu przycisku POWER komputer odpala (wentylatory i dysk chodzą), dioda LED przycisku zapala się dopiero po upływie ok 3-4 minut i po 5 sekundach komputer robi "piiiip" i dopiero się wgrywa bios i system (chodzi normalnie).
Czemu zwyczajnie się normalnie nie włącza? w Czym tkwi awaria?
2. Komputer nie widzi Karty Graficznej, która jest w komputerze (NVidia Ge Force 9800 GT 512 MB) widzi tylko jakąś inną ATI Radeon X1200 128 MB.
Co jest nie tak?
3. Jak odpalam jakąś grę (po kilku minutach grania) albo robię kilka rzeczy na raz to komputer się wyłącza samoczynnie.
To wina RAM?
Bardzo proszę o odpowiedzi i sugestie na temat mojego problemu.
System: Windows 7 Ultimate
Bios : Typ BIOS'u Award Phoenix - Award WorkstationBIOS v6.00PG
Mój komputer : Stacjonarny
Płyta główna : ECS AMD690VM-FMH
Procesor : AMD Athlon LE -1640 2,7 GHZ x86
Karta graficzna : ATI Radeon X1200 128MB (w komputerze mam NVidia Ge Force 9800GT 512 MB - ale komputer jej nie widzi)
Ram : DDR 2 1GB 333 MHZ
A problem jest taki :
1. Po naciśnięciu przycisku POWER komputer odpala (wentylatory i dysk chodzą), dioda LED przycisku zapala się dopiero po upływie ok 3-4 minut i po 5 sekundach komputer robi "piiiip" i dopiero się wgrywa bios i system (chodzi normalnie).
Czemu zwyczajnie się normalnie nie włącza? w Czym tkwi awaria?
2. Komputer nie widzi Karty Graficznej, która jest w komputerze (NVidia Ge Force 9800 GT 512 MB) widzi tylko jakąś inną ATI Radeon X1200 128 MB.
Co jest nie tak?
3. Jak odpalam jakąś grę (po kilku minutach grania) albo robię kilka rzeczy na raz to komputer się wyłącza samoczynnie.
To wina RAM?
Bardzo proszę o odpowiedzi i sugestie na temat mojego problemu.