logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

POLONEZ Caro 1.6GLI '96 - Iskra tylko na 2 cylindry, moduł zapłonowy?

strongman94 25 Maj 2013 12:50 4239 6
REKLAMA
  • #1 12343646
    strongman94
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Witam Posiadam Poloneza Caro 96r 1.6GLI na abimex-ie i mam taki problem ze gdy zapale autko to odpala tylko na 2 cylindry bodajże 1 i 4 a 2 i 3 nie i zrobiłem taką podmiane ze zamienilem miejscami cewki zaplonowe na module i cewki sa sprawne i zapala ale dalej na 1 i 4 , wiec pomyslałęm podstawa cewek moduł zepsuty pojechałem do sklepu po "nowy" moduł i zakladam przykrecam cewki auto wcale nie zapala i nie ma iskry to ja znow zakladam stary modul autko pali jest iskra tylko na dwa cylindry a reszty nie ma i tu moj wniosek ze sprzedali mi zepsuta podstawe cewek bo jak by byla ok a co innego by bolało auto to tez by na nowej podstawie zapalał na 2 gary a tak nei pali wcale i tu moje pytanie czy pojechac gdzies na szrot i kupic druga podstawe czy to moze problem tkwi w czyms innym prosze o pomoc i z gory bardzo mocno Wam wszystkim dziekuje :)
  • REKLAMA
  • #2 12343876
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 12345088
    strongman94
    Poziom 5  
    Dziekuje za odpowiedź , a czy sam bedę potrafił go naprawic i czy mógłbym prosić o radę jak to zrobić?:)
  • REKLAMA
  • #4 12345489
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 12345631
    strongman94
    Poziom 5  
    rozumeim czyli to na pewno bedzie wina modułu na 100% ze sie tak dzieje tak ?:) to nic innego nie moze byc jak moduł?:) a powiedz mi dlaczego to sie dizeje ze modułsie psuje jakieśkilka lat temu tez mi sie spaliłwlasnei modul zaplonowy czy to jakies zwarcie w aucie jest czy po prostu robia taki shit ?:)
  • REKLAMA
  • #6 12345634
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 12373619
    strongman94
    Poziom 5  
    mam jeszcze jedno pytanko do was mianowicie mam zepsuty ten przewod pierwszy od samej gory przy module gdzies przelamany jest i tam jest tak z jednej kostki wychodzi na 2 przewody a na zakonczeniu tego kabla z drugiej strony na kostce wychodzi 3 przewody czarny brazowy tzn taki pod czerwony i czarny , i tak te dwa sa polaczone ze soba natomiast ten czarny jest do konca odizolowany i z niczym nei polaczony i to owiniete w jakies pazutko aluminiowe i wykonalem go tak samo i puscilem ten czarny kabel odizolowany luzem jak oryginalnie i owinalem to pazutkiem i nie dizala o co tu chodzi czy to jakis masowy kabel czy ajk czy co?:) PS: zamieszam foto do tego modulu potrzebuje tego pierwszego przewodu do kostki od gory
    http://energy.org.pl/foto/big/1267011694185.jpg

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada Poloneza Caro 1.6GLI z 1996 roku, który odpala tylko na dwóch cylindrach (1 i 4), podczas gdy cylindry 2 i 3 nie działają. Po zamianie cewek zapłonowych problem nadal występuje, co sugeruje uszkodzenie modułu zapłonowego. Użytkownik zakupił nowy moduł, ale auto nie odpala, co prowadzi do wniosku, że nowa podstawa cewek może być uszkodzona. W odpowiedziach sugerowano, że moduł zapłonowy można naprawić, ale wymaga to wymiany tranzystora. Użytkownik pyta również o uszkodzony przewód przy module, który może być przyczyną problemów z iskrą.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA