logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz Magnat R.A.P.B.U.L.L. classic 360 brak napięcia na kanałach

Bartosz.B 06 Cze 2013 01:10 2391 3
REKLAMA
  • #1 12387506
    Bartosz.B
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie,

Wraz z kupnem auta dostałem wzmacniacz Magnat R.A.P.B.U.L.L. classic 360, którego poprzedni właściciel nie używał. Kiedy podłączyłem wzmacniacz dioda POWER zaświeciła i myślałem ze będzie z górki. Niestety jak się okazała, tuba po podłączeniu nie gra. Próbowałem na różnych kanałach bez rezultatu. Wziąłem mierniki okazało się, że napięcie na kanałach jest bardzo niskie około 0,03V. Jedyne co przyszło mi do głowy, to sprawdzić końcówki mocy, które okazały się sprawne. Dioda PROTECT się nie świeci, wiec nie mam pomysłów co dalej zrobić.

Pytanie, od czego mam zacząć, jaki powinien być mój kolejny krok by zdiagnozować usterkę? Pierwszy raz mam do czynienia ze wzmacniaczem, i mimo schematu nie wiem co dalej.

Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Wzmacniacz Magnat R.A.P.B.U.L.L. classic 360 brak napięcia na kanałach schemat.jpg (1.86 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 12388216
    Mol
    Poziom 31  
    Ocena: 103
    Jakie masz napięcie na C510 i C514 ?
  • REKLAMA
  • #3 12488254
    tomekb3
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Czy autor tematu rozwiazal problem? Jestem ckekaw co bylo powodem usterki
  • #4 12488428
    jurand87sca
    Poziom 31  
    Ocena: 317
    Witam. To że nie ma napięcia na zaciskach głośnikowych to raczej dobrze.. Bo głośnik sterowany jest prądem a nie napięciem? Jeśli dobrze kojarzę model to ze 2 razy miałem uszkodzenie przy rezystorach R39/R40..
REKLAMA