Wielką sztuką nie jest rada typu kup mercedesa to będziesz jeźdźił. Najlepiej sprzęt z góry zdyskwalifikować, bo jest za tani. Zdrowy rozsądek powinien działać, oraz rzeczowa opinia potwierdzona faktami. Najlepiej niech się wypowiadają ci, co ten sprzęt używają.Ja używam tego sprzętu od ponad roku, i działa niezawodnie.Życzyłbym takiej jakości wykonania samsungowi. Plastiki są wręcz wspaniałe, jest to abs.Nawet obudowa sprężarki jest z abs-u. Rdzy się nie boi. Połamać plastiki w tym urządzeniu to sztuka, są w miarę elastyczne i wytrzymałe. Sam ten zestaw montowałem i się dobrze im przyjrzałem.Wersja 5082, taką mam, ma ładny desing, można dobrać do wystroju wnętrza.Automatyczne otwieranie i zamykanie klapy dostępu do filtrów powietrza, wyświetlacz, bardzo ładne wskaźniki rodzaju pracy a nie zwykłe diody. W markowych klimach te opcje występują w drogich modelach. Zapłaciłem za nią 1250zł.3.5KW. W zakładzie pracy same airwelle. 3,4 lata i złom,a kilka razy droższe.Zepsuje się to kupię nową, i tak będą olbrzymie przody. Zresztą zobaczcie jak się sprzedają. Teraz klienci nie są już tacy naiwni, i nie nabierają się tak łatwo na pseudo fachowców, którzy drenują kieszenie przy wysokich cenach sprzętu. W monitoringu to jest już zupełna paranoja.Tam ceny sprzętu i usług jak u stomatologa.Także nie bać się i kupować.Sprzęt jak na cenę jest bardzo dobry.Jak pochodzi 3 lata, to powiem że jest super.