Zakupiłem nadajnik UKF 1.8 Wat . Sam go składałem z zestawu do samodzielnego montażu, ale niewiem jaki ma miej więcej zasięg i czy jest legalny?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamAtlantis86 napisał:Nadajnik o takiej mocy raczej nie może być legalny...
bf199 napisał:Antenę sam robiłem z przykładów w książce -poradnik krótkofalowca, czy coś takiego. Zbudowana iest rury calówki o długości 2m i wystającego z niej pręta ósemki o długości jakieś 75cm.
rodzyn25 napisał:... nadajnik tej mocy wsumie niejest legalny na tej czestotliwosci , to dlaczego mozna go kupisz praktycznie w kazdym sklepie elektronicznym i to bez specjalnego zezwolenia,wiec wrazie jakiej wpadki mozna sie tym tłumaczyc ze sie go kupiło legalnie i skoro taki sprzedaja to widcznie wolno je miec...
bf199 napisał:Anetenę sam robiłem z przykładów w książce -poradnik krótkofalowca, czy coś takiego. Zbudowana iest rury calówki o długości 2m i wystającego z niej pręta ósemki o długości jakieś 75cm.
rodzyn25 napisał:witam , wsłasnie to wszystko mnie smieszy,nadajnik tej mocy wsumie niejest legalny na tej czestotliwosci , to dlaczego mozna go kupisz praktycznie w kazdym sklepie elektronicznym i to bez specjalnego zezwolenia,wiec wrazie jakiej wpadki mozna sie tym tłumaczyc ze sie go kupiło legalnie i skoro taki sprzedaja to widcznie wolno je miec