Witam, posiadam pendrive'a, który (najprawdopodobniej) przez przerwanie formatowania uległ 'zniszczeniu'. Nie posiada on teraz partycji (partition), tabeli (table) i etykiety (label), co skutkuje absolutnym brakiem możliwości jego eksploracji.
Czego próbowałem:
-linuxowy gparted, mtools - nie mogę utworzyć partycji bez tabeli, etykiety bez partycji oraz samej tabeli (koło się zamyka)
-windowsowy format, zarządzanie dyskami + masa innych programów do formatowania (jakieś low level formaty itp.) dostępnych w sieci - nie można ukończyć formatowania, lub kończy się bezskutkowo
-windowsowy diskpart - brak możliwości stworzenia partycji jakiegokolwiek typu
System plików pokazuje jako RAW, pojemność wynosi 0 (prawidłowo 4GB), jest widoczny w eksploratorze.
Czekam na propozycje pomocy.
Czego próbowałem:
-linuxowy gparted, mtools - nie mogę utworzyć partycji bez tabeli, etykiety bez partycji oraz samej tabeli (koło się zamyka)
-windowsowy format, zarządzanie dyskami + masa innych programów do formatowania (jakieś low level formaty itp.) dostępnych w sieci - nie można ukończyć formatowania, lub kończy się bezskutkowo
-windowsowy diskpart - brak możliwości stworzenia partycji jakiegokolwiek typu
Nie znaleziono wolnego zakresu zdatnego do użytku. Może to być spowodowane
zbyt małą ilością wolnego miejsca, aby utworzyć partycję o określonym
rozmiarze i przesunięciu. Określ inne wartości rozmiaru i przesunięcia lub
nie określaj żadnej z nich, aby utworzyć partycję o maksymalnym rozmiarze.
Przyczyną może być utworzenie partycji dysku przy użyciu formatu
partycjonowania MBR, przy czym dysk zawiera albo 4 partycje główne (nie
można utworzyć większej liczby partycji), albo 3 partycje główne i jedną
partycję rozszerzoną (można utworzyć tylko dyski logiczne).System plików pokazuje jako RAW, pojemność wynosi 0 (prawidłowo 4GB), jest widoczny w eksploratorze.
Czekam na propozycje pomocy.