logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Junkers CERAPURSMART 14-3 c - gubi ustawienia po awarii prądu.

guud 28 Wrz 2013 09:45 1302 2
REKLAMA
  • #1 12785797
    guud
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam.
    Mam w/w piec, który współpracuje z regulatorem pokojowym FR 10. Problem polega na tym, że w przypadku zaniku zasilania w en.elektr. wszystkie moje indywidualne ustawienia na regulatorze pokojowym zanikają, a pozostają ustawienia fabryczne. Piec i regulator mają ponad 5 lat, podejrzewam, że w którymś z tych urządzeń jest bateria podtrzymująca pamięć. Jeśli tak to w którym i jak się ją wymienia?

Pisownię w poście (kropki, przecinki, spacje itd.) oraz tytuł tematu poprawiłem. Proszę o tym pamiętać. https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php - p.3.1.13, p.3.1.15. [Mirek Z.]
  • REKLAMA
  • #2 12788209
    Magister_123
    Poziom 36  
    Ocena: 974
    Potrzymanie na pewno jest w regulatorze. Tylko nie wiem czy jest realizowane przez baterie czy przez kondensator o dużej pojemności. Rozbierz i sprawdź. Pod regulatorem masz śrubkę którą trzeba obrócić.
  • #3 12790635
    guud
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Dzięki za info , ale po sprawdzeniu okazało się ze nie ma tam żadnej baterii . Poradziłem sobie w ten sposób że zmieniłem ustawienia fabryczne na takie które mi odpowiadają
REKLAMA