Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Clio II - Zepsuty kluczyk/centralny zamek

SaHeX 15 Oct 2013 22:42 11643 4
    SaHeX
    Level 2  
    Witam,

Mam problem z kluczykami (centralny zamek) do renault clio II r. 2000, a mianowicie odpadł mi wyłącznik od płytki.
    Przylutowałem go ale centralny zamek nie reaguje. Czerwona dioda także sie nie świeci po naciśnięciu przycisku. Jaki może być problem ?? Te same sytuacje wystąpiły w obydwu kluczykach.
    SaHeX
    Level 2  
    Przed uszkodzeniem bateria działała, dokupiłem nową bez zmian. Po naciśnięciu miernik pokazuje że zwiera.
    musrus
    Level 11  
    Odgrzeję kotleta, bo mam podobny problem. Identyczny problem. Dioda nie świeci, centralny nie działa z pilota, bateria ok... luty sprawdzone, microswitch był wymieniony na nowy - zwiera jak powinien.
    Jakieś sugestie?
    kameleon1983
    Level 13  
    Odświeżę temat potrzebuję pomocy dotyczącej jednego elementu z tego pilota.
    Pilot z clio 2 jest taki sam jak u mnie w Twingo 2001r po upadku pilota odpadł z płytki kondensator SMD jego miejsce powinno być w miejscu oznaczonym na czerwono na poniższym zdjęciu.
    Przez brak tego kondensatora nie działa mi centralny zamek z pilota. Nie mam możliwości zmierzenia starego gdyż z jednej strony odkleił się punkt lutowniczy.
    Płytka ma symbol TRW 101259-k w necie nie znalazłem schematu tego pilota by z niego odczytać wartość, ja się tylko domyślam, że może to być 10nf.
    Czy ktoś z użytkowników posiadających Clio 2 lub Twingo byli by wstanie zmierzyć wartość tego kondensatora i mi podać?
    Będę bardzo wdzięczny.