logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MV400 Orange - Czy antena zewnętrzna działa przez USB?

jaracz12 05 Lis 2013 16:50 1293 6
REKLAMA
  • #1 12918380
    jaracz12
    Poziom 2  
    Witam mam modem MV400 od Orange i korzystam z połączenia USB, ponieważ nie mam katy sieciowej, czy jeżeli kupie antenę zewnętrzną to będzie działała czy trzeba przez kabel sieciowy?
  • REKLAMA
  • #2 12918411
    ArturAVS
    Moderator
    Ocena: 7766
    A po co Ci antena zewnętrzna? Modem ma swoje anteny. Potrzebujesz kabla sieciowego. Jakiej karty sieciowej nie masz? WiFi czy 10/100/1000 BaseT? Jaki to komputer?
  • REKLAMA
  • #3 12918419
    jaracz12
    Poziom 2  
    po to mi antena że zasięg jest słaby, chcę się tylko dowiedzieć czy wystarczy połączenie USB żeby antena działała czy mus kabel sieciowy.

Dodano po 1 [minuty]:

i chciałem się dopytać bo mam modem od znajomego i nie mogę wbić w ustawienia na 192.168.0.1 ponieważ login i hasło admin jest nieprawidłowe a on nie zna, czy można jakoś zrestartować modem, żeby przywróciło fabryczne ustawienia hasła i loginu czy coś?

i czy metoda 30/30/30 jest bezpieczna oraz zmienia login i hasło na domyślne?
  • REKLAMA
  • #4 12919062
    ArturAVS
    Moderator
    jaracz12 napisał:
    czy wystarczy połączenie USB żeby antena działała czy mus kabel sieciowy.

Ani kabel sieciowy , ani USB nie ma nic do anteny. ( Poza długością na którą pozwoli odsunąć router/modem od komputera)

Co do hasła i loginu to proponuję poczytać instrukcję. Powinna tam być opisana metoda przywracania ustawień fabrycznych.
  • REKLAMA
  • #5 12919368
    jaracz12
    Poziom 2  
    okej, a jak to jest z podłączeniem, trzeba wbijać na te 192.168.0.1 czy wystarczy podłączyć antenę do modemu i powinno śmigać? i jakie anteny polecacie do modemu MV400? a i pytanie czy antena wpływa na zasięg Wi Fi ?
  • Pomocny post
    #6 12920228
    ArturAVS
    Moderator
    jaracz12 napisał:
    pytanie czy antena wpływa na zasięg Wi Fi ?

Oczywiście.

jaracz12 napisał:
    trzeba wbijać na te 192.168.0.1 czy wystarczy podłączyć antenę do modemu i powinno śmigać?

Przecież adres IP nie ma nic wspólnego z anteną.

jaracz12 napisał:
    jakie anteny polecacie do modemu MV400?

Odpowiednie. Modem ma kilka anten na różne częstotliwości.

arturavs napisał:
    proponuję poczytać instrukcję
  • #7 12921480
    jaracz12
    Poziom 2  
    okej dzięki juz wiem co i jak i mam jeszcze jedno pytanie, niedawno ojciec przedłuzył umowe z orange z 3GB na 20GB jest to orange dla firm pro, dostałem nową umowe i nową karte lecz na niej niema tego loginu i hasla żeby wbić na stronę i sprawdzić ile transferu sie zostało, dodam że stara karta jeszcze działa i umowa na nią kończy się 16 stycznia więc starą karte mogę monitorować ile mam transferu, gdzię mogę zdobyć ten login i hasło?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, czy zewnętrzna antena do modemu MV400 od Orange będzie działać przy połączeniu przez USB, czy wymaga kabla sieciowego. Odpowiedzi wskazują, że antena nie jest uzależniona od sposobu połączenia (USB lub kabel sieciowy) i że modem ma wbudowane anteny. Użytkownik również ma problem z dostępem do ustawień modemu z powodu nieprawidłowego loginu i hasła, a także pyta o metody przywracania ustawień fabrycznych. W dyskusji podkreślono, że adres IP modemu nie ma związku z anteną, a także poruszono kwestie związane z monitorowaniem transferu danych na nowej karcie SIM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA