logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG LA620S-ZA - TV nie widzi laptopa przy połączeniu WIFI, co zrobić?

misyogi007 12 Lis 2013 22:31 15174 6
REKLAMA
  • #1 12945746
    misyogi007
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, kupiłem tv LG Smart tv LA620S i chce go podłączyć do internetu przez wifi, i tu pojawia się mój problem.
    Laptop widzi tv, ale tv mojego laptopa już nie.
    Co powinienem zrobić żeby wszytko super działało?
    Tak to wygląda na screnie
    Załączniki:
    • LG LA620S-ZA - TV nie widzi laptopa przy połączeniu WIFI, co zrobić? fotka_tv.jpg (116.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • LG LA620S-ZA - TV nie widzi laptopa przy połączeniu WIFI, co zrobić? Bez__tytu__u.jpg (304.78 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 12945764
    telbod
    Poziom 32  
    Ocena: 240
    A router widzi TV?
  • REKLAMA
  • #3 12945778
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5816
    Laptop i TV w jednej sieci?

Dodano po 4 [minuty]:

Tv połączyłeś z siecią "Wloscianska....." a laptop z inną.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 12945891
    misyogi007
    Poziom 9  
    Tak laptop widzi tv, scren jest zrobiony z laptopa

Dodano po 20 [minuty]:

Tv nie połączył się z żadną siecią, wykrywa mi wszystkie w pobliżu tylko nie moją.
  • #5 12946065
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5816
    Jeśli Tv nie połączył sie z siecią to w jaki sposób jest widoczny dla laptopa? Jak daleko masz router swojej sieci od TV?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 12946114
    misyogi007
    Poziom 9  
    Internet mam mobilny z plusa LTE (modem) laptop ma wbudowane wifi telewizor też, to jeszcze potrzebuję do tego zewnętrzny ruter?
    1 fotka jest zrobiona tv
    drugi to scren kompa.
    Załączniki:
    • LG LA620S-ZA - TV nie widzi laptopa przy połączeniu WIFI, co zrobić? fotka_tv__2_.jpg (235.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • LG LA620S-ZA - TV nie widzi laptopa przy połączeniu WIFI, co zrobić? Bez__tytu__u.jpg2.jpg (306.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 13402622
    dudimpp
    Poziom 2  
    Witam, nie wiem czy problem został już rozwiązany, ale widzę, że kolego nie połączył telewizora po WiFi tylko po Direct WiFi (to służy do czegoś innego), oprócz tego na PC trzeba zainstalować program SmartShare, aby udostępnić po sieci WiFi zdjęcia lub filmiki.
    Taka wskazówka - telewizory LG nie lubią kodowania klucza WPA2, najlepiej łączą się na WPA, więc warto to zmienić w ustawieniu routera.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z połączeniem telewizora LG Smart TV LA620S z laptopem przez WiFi. Laptop widzi telewizor, ale telewizor nie widzi laptopa. W odpowiedziach zasugerowano, aby upewnić się, że oba urządzenia są podłączone do tej samej sieci WiFi. Użytkownik korzysta z mobilnego internetu LTE z modemu, co może wymagać zewnętrznego routera. Dodatkowo, zasugerowano, że telewizor może być połączony przez Direct WiFi, co nie jest odpowiednie do udostępniania plików. Warto również zainstalować program SmartShare na laptopie oraz zmienić ustawienia routera na WPA, ponieważ telewizory LG mogą mieć problemy z kodowaniem WPA2.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA