logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć radio w Vectra B 99r, by działało bez kluczyka?

alfons199 27 Lut 2014 19:56 1446 6
REKLAMA
  • #1 13352496
    alfons199
    Poziom 2  
    mam taki problem chciałem sobie zrobić radio żeby chodziło mi bez kluczyka w stacyjce gdyż po wyjęciu kluczyka radio mi się resetowało i wszystkie ustawienia sie kasowały . po podłączeniu kabli tak żeby chodziło radio bez kluczyka radio owszem działało ale przestal mi działac centralny zamek i po otworzeniu trzwi był ten ogdłos jak się otwiera drzwi i ma się włącznoe światła albo kluczyki w stacyjce pikalo to chodź ani światła nie były włączone ani ie było kluczyka . pod odłączeniu tych kabelków wszystko wróciło do normy ale radio dalej nie chodzi bez kluczyka co zrobić ?
  • REKLAMA
  • #2 13352581
    trance123
    Poziom 21  
    Ocena: 134
    Przecież masz tam kostkę ISO w standardzie więc masz, podtrzymanie, na którym po wyjęciu kluczyka masz 12 V i zasilanie, tutaj napięcie znika po wyjęciu kluczyka. Czerwony, pomarańczowy kabel od radia. Kostkę ISO masz rozpisaną. Było już milion takich tematów już. Wystarczy je zamienić ze sobą, często producenci przygotowują złączki na tych kablach aby to zrobić. Masz bezpiecznik przed radiem ?
  • REKLAMA
  • #3 13352592
    alfons199
    Poziom 2  
    o to chodzi że po zamienieniu tych kabli tak się wlasnie mi robi że przestaje działać centralka
  • #4 13352596
    btomko
    Poziom 34  
    Ocena: 404
    trance123 napisał:
    Czerwony, pomarańczowy kabel od radia

A jesteś pewien a może żółty i czerwony, a pomarańczowy to jest podświetlenie.
  • REKLAMA
  • #5 13353261
    alfons199
    Poziom 2  
    nie da rady robi sie to samo cały czas
  • REKLAMA
  • #6 13353355
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6460
    Nie masz łączyć tych kabli tylko je zamienić miejscami w kostce ISO. Ew. możesz zostawić niepodłączony 12V po stacyjce, a oba zasilania wziąć ze "stałego" 12V. Co to za radio?
  • #7 13353373
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem radia w Oplu Vectra B z 1999 roku, aby działało bez kluczyka w stacyjce. Po wyjęciu kluczyka radio resetuje się, co powoduje utratę ustawień. Po próbie podłączenia radia bez kluczyka, centralny zamek przestaje działać, a pojawia się dźwięk alarmujący o otwartych drzwiach. Użytkownicy sugerują zamianę kabli w kostce ISO, zwracając uwagę na poprawne podłączenie zasilania. Istnieje również ryzyko, że radio może pobierać zbyt dużo prądu, co może prowadzić do problemów z akumulatorem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA