logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seagate Momentus 5400.6 500GB - dysk z zewnętrznej kieszeni ADATA padł...

DaRoNpl 02 Mar 2014 11:46 1386 3
REKLAMA
  • #1 13361152
    DaRoNpl
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam. Podaję od razu model:
    model: ST9500325AS

dysk padł będąc w kieszeni ADATA NH13. nie chciał startować, nie chciał się zainstalować.
    po podłączeniu go bezpośrednio do komputera zainstalował się, ale SMART się go nie tyka. nic nie pokazuje niestety. jeśli już któryś z programów do odczytu SMART się włączy to SMART i temperatura dl atego dysku są puste.

bardzo zalezy mi na odzyskaniu danych z tego dysku. jest to jeszcze możliwe? poczytałem troche (chcąc wymienić elektronikę) i szkoda, że to nie jest możliwe. o próbie terminala niestety nie wiem nic.
  • REKLAMA
  • #2 13361218
    Epox
    Poziom 38  
    Ocena: 141
    Próbował kolega odpalić komputer z LiveCD np Mhdd Geparted HirensBoot jedynie z podłączonym "kłopotliwym dyskiem? I wtedy sprawdzić smart?
  • REKLAMA
  • #3 13361230
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Pokaż SMART i pozostałe zakładki z tego programu:
    www.hdsentinel.com
  • #4 13384986
    DaRoNpl
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    @Epox:
    próbowałem. raz tylko dysk dał o sobie znać w poprawny sposób w BIOSie, ale niestety wtedy MHDD nie odpaliło... (wina CD)
    @_robert_ B:
    HDSentinel się nie uruchamia jak dysk jest w fazie inicjacji w komputerze...

już prawie go miałem, ale w momencie kiedy już podinstalował się w systemie kontroler go wyłączył...

wydaje mi się, że pozostaje tylko serwis i wymiana głowicy, bo inaczej to nie da rady.
REKLAMA