logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat b5 fl 1.8T+LPG - Odpala i gaśnie na gazie jedzie normalnie a na benzynie

szymon091 11 Mar 2014 22:04 3624 10
REKLAMA
  • #1 13394574
    szymon091
    Poziom 2  
    Witam!! Mam problem z passatem b5FL 1.8T + LPG. tzn, też nie odpala jak jest zimny, tzn. odpiali i zgaśnie a za drugi razem jest juz ok. Nie jest to raczej wina immo bo jak jest ciepły to pali normalnie.
    Mam go zagazowane i na gazie ciągnie normalnie a jak jade na benzynie to tak dziwnie szarpie jak mu dołoże gazu i mysle że to ma jakis związek.
    Jestem nowy na forum i starałem sie znaleźć jakis podobny temat, niestety mi sie nie udało. A jak już się udało to nie wiedziałem jak cos dopisać (sorry)

Będe wdzięczny jeśli ktoś zechce mi pomóc.
  • REKLAMA
  • #2 13394935
    biber40
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Filtr paliwa do wymiany i do sprawdzenia pompa paliwa.
    Dla pewnosci przed uruchomieniem samochodu włącz zaplon, jak pompa nabije ciśnienie wylącz zapłon, powtórz jeszcze raz jak pompa nabije cisnienie i uruchom silnik
  • REKLAMA
  • #3 13396644
    szymon091
    Poziom 2  
    Filtr paliwa wymieniony, nic sie nie zmieniło. Pompe już też tak sprawdzałem i robi tak samo.
    Dziwni mnie najbardziej to że podczas jazdy na benzynie szarpie jak mu gazu dołoże.
    Nie mam za bardzo na to pomysłu
  • REKLAMA
  • #4 13398245
    pumapall
    Poziom 9  
    Nie przepala. a co sie dzieje kiedy gaz do dechy? Przymuli i wyrywa?
  • #5 13398320
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 13399913
    szymon091
    Poziom 2  
    Jak dam gazu do dechy na benzynie to go zadusi na chwile i tak przerywa.
    1112 dzięki za dobrą rade. jestes najlepszy
  • #7 13401035
    T5
    Admin grupy Samochody
    Ocena: 4159
    biber40 napisał:
    włącz zaplon, jak pompa nabije ciśnienie wylącz zapłon, powtórz jeszcze raz jak pompa nabije cisnienie i uruchom silnik
    szymon091 napisał:
    Pompe już też tak sprawdzałem i robi tak samo.
    Kolega 1112 bardzo dobrze radzi. Jak sprawdzacie pompę wg cytowanego opisu to powodzenia życzę.
    Ciśnienie paliwa jakie??????
  • #8 13401115
    michal200848
    Poziom 23  
    Ocena: 281
    biber40 napisał:
    Dla pewnosci przed uruchomieniem samochodu włącz zaplon, jak pompa nabije ciśnienie wylącz zapłon, powtórz jeszcze raz jak pompa nabije cisnienie i uruchom silnik

Pompa paliwa pracuje po przekręceniu rozrusznikiem, pobiera sygnał z czujnika wału korbowego.

Kolego szymon091, pompa paliwa do wymiany.
  • #9 13401752
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 13403171
    szymon091
    Poziom 2  
    jak włączam zapłon na zimnym silniku to normalnie słychac jak pompka ładnie równo podaje paliwo. i tez dziwi mnie to ze jak jest zimny to nie odpala a jak ciepły to normalnie dlatego niewiem czy to pompka.
  • #11 13403978
    gimak
    Poziom 41  
    Ocena: 1659
    Radzicie i radzicie, a nie wiadomo nawet jaką instalacje ma facet pod maską.
    Też strzelę w ciemno, przypuszczam, ze instalacja jest źle ustawiona i komp adoptował się do gazu i na benzynie próbuje jak na gazie i wychodzi jak wychodzi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z Volkswagenem Passat B5 FL 1.8T z instalacją LPG, który nie odpala na zimno, a po drugim uruchomieniu działa normalnie. Na gazie samochód jeździ bez problemów, natomiast na benzynie występują szarpania przy przyspieszaniu. Wymieniono filtr paliwa, ale problem nie ustąpił. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ciśnienia paliwa oraz pompy paliwa, a także zwracają uwagę na możliwe błędy w ustawieniu instalacji gazowej, co może wpływać na działanie silnika na benzynie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA