Witam mam takie pytanie jade skuterem jest on zarejestrowany i ma oc i przegląd ale nie mam karty czy policja mi ją sprawdzi czy nie zapyta o nią i co mi grozi za nie mienie karty ???
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammi14chal napisał:Obecnie nie ma karty motorowerowej tylko prawo jazdy kategorii AM, a za jazdę bez uprawnień jest 500 złotych.
Madrik napisał:mi14chal napisał:Obecnie nie ma karty motorowerowej tylko prawo jazdy kategorii AM, a za jazdę bez uprawnień jest 500 złotych.
I zakaz dalszej jazdy. O czymś takim jak holowanie na parking policyjny nie wspomnę.
Darnok1998 napisał:A jak bym woził pasażera z uprawnieniami to mogą mi coś zrobić???
Strumien swiadomosci swia napisał:W sumie nie mając karty motorowerowej a mając 18 lat można jechac skuterem po drodze publicznej.
Madrik napisał:Światełko w tunelu. Osoby posiadające prawko B, będą mogły jeździć pojazdami motocyklowymi do 125cm3 bez dodatkowych uprawnień. Oczywiście będą pewne limity mocy i prędkości. Ponoć ma wejść jeszcze w tym roku.
Darnok1998 napisał:Ale zawsze policja sprawdza kartę motorowerową lub prawko am???
marcino2000 napisał:BTW, jak wejdzie ten przepis o 125ccm na prawo kategorii B to strach będzie na ulicę wyjść. Niby ma to być ze skrzynią automatyczną
ojcio napisał:Możesz napisać co to takiego jest pojazd niemechaniczny? Jedyne dwa, które przychodzą mi do głowy to miotła i latający dywanNa wstępie warto wskazać, iż przepis ten odnosi się do „pojazdów”, czyli wszystkich środków transportu (zarówno mechanicznych, jak i niemechanicznych), do prowadzenia których wymagane jest uprawnienie.
ojcio napisał:... Furmanka i dorożka również wymagają uprawnień (chyba że się coś zmieniło)
c4r0 napisał:Możesz napisać co to takiego jest pojazd niemechaniczny? Jedyne dwa, które przychodzą mi do głowy to miotła i latający dywan