Witajcie,
Kupuję urządzenie wielofunkcyjne laserowe, druk tylko czarno-biały, niekoniecznie z WiFi, najbardziej zależy mi na dostępności tanich zamienników tonerów bez kombinowania z resetami i chipami.
Zastosowanie: studenckie
Cena do 500 zł.Rozważam 3 propozycje w takiej kolejności:
HP LaserJet Pro M1132 - odstrasza mnie gwarancja - tylko rok, dlaczego tak krótko?
Bęben jest od razu z tonerem i taki zamiennik kosztuje tylko 30zł (orientujecie się czy wymaga chipu lub resetu?).
Przyzwoita jakość skanów i druków.
Brother DCP-7055W 2 lata gwarancji, WiFi,
nie wiem jak z jakością druku i skanów,
zamienniki są ale oddzielnie mamy bęben(40zł) i toner(30zł) więc koszta w górę, nie wiem czy wymagają chipu lub resetowania
Samsung SCX-3405W 2 letnia gwarancja, WiFi,
podobno skaner najsłabszy z tej trójki, nie wiem jak z drukiem
największe problemy z zamiennikami, 60zł i kombinowanie z chipem.
To są chyba najciekawsze propozycje w tym przedziale cenowym, które byście mi polecili ? Warto ryzykować z krótką gwarancją HP, czy z zamiennikami Brothera?
Pozdrawiam!
Kupuję urządzenie wielofunkcyjne laserowe, druk tylko czarno-biały, niekoniecznie z WiFi, najbardziej zależy mi na dostępności tanich zamienników tonerów bez kombinowania z resetami i chipami.
Zastosowanie: studenckie
Cena do 500 zł.Rozważam 3 propozycje w takiej kolejności:
HP LaserJet Pro M1132 - odstrasza mnie gwarancja - tylko rok, dlaczego tak krótko?
Bęben jest od razu z tonerem i taki zamiennik kosztuje tylko 30zł (orientujecie się czy wymaga chipu lub resetu?).
Przyzwoita jakość skanów i druków.
Brother DCP-7055W 2 lata gwarancji, WiFi,
nie wiem jak z jakością druku i skanów,
zamienniki są ale oddzielnie mamy bęben(40zł) i toner(30zł) więc koszta w górę, nie wiem czy wymagają chipu lub resetowania
Samsung SCX-3405W 2 letnia gwarancja, WiFi,
podobno skaner najsłabszy z tej trójki, nie wiem jak z drukiem
największe problemy z zamiennikami, 60zł i kombinowanie z chipem.
To są chyba najciekawsze propozycje w tym przedziale cenowym, które byście mi polecili ? Warto ryzykować z krótką gwarancją HP, czy z zamiennikami Brothera?
Pozdrawiam!