logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Biadała KWM-SR 19kW - Czy warto wybrać ten kocioł do nowego domu?

maggosta 07 Maj 2014 11:25 6849 5
REKLAMA
  • #1 13577838
    maggosta
    Poziom 2  
    Poszukuję kotła do nowego domu. OZC mam już zrobione, moc dobraną. Pytanie teraz tylko brzmi - czy kocioł który znalazłem i mi się podoba i pasuje, jest dobrym wyborem.

Chodzi o taki kocioł z Pleszewa:
    sklep.kotlypleszewskie.pl/produkt/kwm-sr

Ktoś miał już może doczynienia z tym produktem?
  • REKLAMA
  • #2 13648306
    maggosta
    Poziom 2  
    I co? Nikt? Nic?
  • REKLAMA
  • #3 13648394
    Berlejek
    Poziom 2  
    Jak Ci pasuje, to bierz
  • REKLAMA
  • #4 13660597
    kabee84

Poziom 24  
    Ocena: 164
    Nie rozumiem podniecenia panującego u wielu osób po zapoznaniu się z ofertą kotłów produkowanych w Pleszewie. Co te kotły takiego w sobie mają? Przecież tam każdy dom to producent kotłów, każdy trzepie to samo, stal pozyskiwana nie wiadomo skąd, spawy wykonuje cała rodzina (łącznie z matką i córką) bo tylko to potrafi cały Pleszew robić (i to też nie wiadomo czy faktycznie aż tak dobrze), wygląd (jeśli chodzi o bryłę/kształt urządzeń) zupełnie tradycyjny, wykonanie typowo kowalskie... komponenty (automatyki, wentylatory, silniki) kupowane (wrzucane) przypadkowo. Jeden działa super, drugi gorzej - zależy jak się trafi, ale porównania nie masz więc nie wiesz na jaki trafiłeś... Serwis praktycznie nie istnieje.
    Nie rozumiem tej magii. Czy chociaż ceny zakupu są jakieś super atrakcyjne?
    Konto firmowe:
    FEMAX Łazienki. Ogrzewanie. Instalacje.
    Szczęśliwa 25, Gdańsk, 83-110 | Tel.: 664 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: femax.pl
  • REKLAMA
  • #5 13661912
    gorny7
    Poziom 13  
    Ocena: 30
    Myśle że się nikt nie podnieca ale tez przesadziłeś z ta krytyka sa małe firmy jest lepsze i gorsze wykonanie jak wszedzie niezależnie od miejsca w kraju. Tez kupiłem kocioł ale brałem pod uwage dobry kocioł niezależnie gdzie go produkuja czy w Pleszewie czy Bieczu czy w innym Weberze itd
    Do tematu
    tez na dzień dzisiejszy kupiłem kocioł
    mieszkam blisko Pleszewa wiec miałem możliwość obejrzenia wybranych wcześniej producentów.
    w internecie wszystkie sa podobne jednak szczegóły też są istotne.
    Ja szukałem wybrałem kocioł z konkretnym palnikiem, sterowanie tez kupuje osobno
    a to jest bardzo ważne poza oczywiście doborem mocy , czopuch itp tak jak chcę
    U Biadały nie byłem ale czytałem ze pod tym nazwiskiem jest kilku producentów i później i póżniej ciężko nawet ustalić od kogo się wzięło.
    najważniejsza świadomość co sie bierze jak bedziecie chcieli to napisze czym byłem zainteresowany i dlaczego, ale nie chce pisać żeby ktoś nie powiedział z reklamuje
    jak palnik jest u Biadały?
  • #6 13686363
    Pawlo-3102
    Poziom 17  
    Ocena: 56
    Nie znam tego kotła ale z kotłów które montowałem sprawdzają się te z Ogniwa,Elektrometu (choć miewali wpadki w tym jedną dość poważną),SAS-y szufladkowe zamontowałem 2 i z jednym były problemy (elektronika z wadą a sam kocioł był składany przez małpę).Nie polecę natomiast kotłów firmowanych przez Altech oraz Heiztechnik.
REKLAMA