mam pytanie czy wzmacniacz który jest opisany w tym poście https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic173866.html nadaje sie na wzmacniacz do suboofera??
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamgregor10 napisał:Napięcia około 2*45V i mocy 250W lub 300W.
pozdro
janek11389 napisał:.... no i trzeba trochę tego siana przerzucić, zanim się znajdzie coś sensownego, o czym kolega janek11389 nie wspomniał.Witam! Dla czego akurat ten? Na Elektrodzie jest tego jak siana, jak dobrze przejrzysz elektrodę, to się dowiesz, że to problemowa końcówka.
Pozdrawiam
janek11389 napisał:Nie, by najmniej nie to miałem na myśli, a te dwa schematy, tak się składa, że są układowo w pełni poprawne i tylko dlatego je przytoczyłem. Ten trzeci ma standardowe wejście i tylko driver jest symetryczny i to ma swoje zalety. Można poprawne układy realizować z pełną symetrią lub bez, ale najdalej w układzie drivera musisz realizować symetrię, jeśli chcesz mieć wyjście przeciwsobne, więc nie rozumiem Twoich objekcji. Początkujący, czy nie, kilka tanich elementów mniej lub więcej w układzie go nie zbawi, ani nie zmartwi, natomiast z gruntu błędne konstrukcje odczuwalnie zubożą portfel i zniechęcą, co, zwłaszcza u początkujących jest najbardziej prawdopodobnym skutkiem.... A teraz mi powiedz, czy mam tych wszystkich początkujących oblać zimną wodą i kazać im łapać za pełną symetrię....