Dzięki za opinie. Co do głośnika niskotonowego, faktem jest, że prametry decydują o zastosowaniu głośnika, ale już z samej konstrukcji można wywnioskować przeznaczenie. Te z zawieszeniem gumowym rzaczej nie nadają się do obudów zamknietych, a alphard nie podaje parametrów. Tonsile byłyby znacznie lepsze, ale chodziło raczej o renowację niskimi nakładami kosztów, żeby uzyskać zadawalojący stosunek jakości do ceny. Wydaje mi się, że udało mi się to osiągnąć, tym bardziej, że nie wstyd postawić ich na półce. Znaczki niestety są raczej "nie na miejscu" i tu zwracam honor, ale nie mogłem dostać nigdzie Tonsila, a kolumny prosiły się o jakiś estetyczny dodatek. Może ktoś ma do odstąpienia oryginalne? Chętnie odkupię lub wymienie się na inne.
Co do samej wymiany resorów tak jak ktoś tu zapytał, to sprawanie jest taka oczywista. Czy ktoś próbował to zrobić domowymi sposobami? Z tego co wiem nie jest to takie proste, a i sam efekt raczej mogłby być nieciekawy, a dlatego, że niezwykle trudno jest poprawnie wycentrować resor przy klejeniu.