Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak ładowania akumulatora xsara picasso 1.8 16V 2000r

08 Cze 2014 10:52 2577 10
  • Poziom 9  
    Witam mam problem z ładowaniem akumulatora po wymianie alternatora i przejechaniu kilkunastu km kontrolka ponownie sie zaświeciła pomiar przy załączonym silniku 13,5V a po zapaleniu świateł w granicach 12,5V po dodaniu gazu napięcie wzrasta do 13,6V. gdzie może być problem.
  • Poziom 12  
    Spr. ładowanie bezpośrednio na alternatorze.Jeżeli będzie takie jak na aku. do sprawdzenia alternator i okablowanie+masa.
  • Poziom 9  
    teraz byłem posprawdzać to tak po uruchomieniu silnika pokazywało napięcie 14,3V na akumulatorze i na alternatorze to samo dopiero jak włączyłem światła to napięcie spada tak do 13,2V a kontrolka świeci sie cały czas
  • Poziom 39  
    Witam
    Jednak coś nie tak z alternatorem .
  • Poziom 9  
    a czemu sądzisz ze z alternatorem a i po wyłączeniu świateł napięcie rośnie do 14V
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Bo nie wyrabia prądowo. Alternator na szrot.
  • Poziom 9  
    Alternator był wczoraj wymieniony na nowy
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Nowy... Chiński... Nie działa.... Pech.
  • Poziom 39  
    Na pewno do wyjęcia ,co wcześniej napisał kolega Paweł.Jeżeli montowana używka to tak bywa,gdy był naprawiany to oczywiście reklamacja.
  • Poziom 9  
    Alternator był nowy nie naprawiany zakupiony w intercars i wymieniany przez mechanika
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    To teraz odwrotna kolejność, najpierw mechanik, potem IC i reklamacja.