logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ibiza monowtrysk 1.4 - czujnik halla - błąd stały

nowy_90 11 Cze 2014 20:56 1827 5
REKLAMA
  • #1 13699232
    nowy_90
    Poziom 14  
    Ocena: 81
    Ibiza 1.4 94r auto nierówno chodzi, dławi się brakuje mocy. Wymieniona uszczelka pod kolektorem ssącym z papierowej na metalową (nie wiem czy się na taką zamienia). Podstawa pod wtrysk wydaję się szczelna ale pewności nie mam. Po podłączeniu pod tester pokazuje czujnik halla - brak sygnału - błąd stały. Po podpięciu innego halla błędu również nie idzie skasować. Na kostce od halla na trzech pinach jest mniej więcej 12v. Gdzie szukać dalej wiązka, sterownik? Jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #2 13699297
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6375
    Bład Halla będzie - bo niby skąd sygnał, jeśli silnik nie pracuje. Żadna to usterka. A skoro się dławi, to do podglądu - ciśnienie sprężania, ciśnienie paliwa, wartość sygnału MAP. Jak podasz te wartości, to będziemy wiedzieli o czym dalej rozmawiać.
  • REKLAMA
  • #3 13699624
    nowy_90
    Poziom 14  
    Ciśnienie sprężania w tym przypadku nie będzie miało nic wspólnego, ciśnienia paliwa niestety nie mam jak sprawdzić, ale przyjmuje że jest w porządku bo pompa paliwa jest nowa. Auto nie chce wchodzić w ogóle na obroty. Zastanawiam się jeszcze nad wtryskiem, ale nie wiem jak go sprawdzić.
  • REKLAMA
  • #4 13699651
    majsster
    Poziom 23  
    Ocena: 255
    Ciśnienie sprężania nie ma nic wspólnego ? pierwsze słyszę :D czas najwyższy zrobić porządną diagnostyke jak nie masz czym to na warsztat lub kup sobie urządzenia.
  • REKLAMA
  • #5 13699674
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6375
    nowy_90 napisał:
    Ciśnienie sprężania w tym przypadku nie będzie miało nic wspólnego, ciśnienia paliwa niestety nie mam jak sprawdzić, ale przyjmuje że jest w porządku bo pompa paliwa jest nowa. Auto nie chce wchodzić w ogóle na obroty. Zastanawiam się jeszcze nad wtryskiem, ale nie wiem jak go sprawdzić.

Skoro wiesz lepiej - powodzenia.
  • #6 13700051
    nowy_90
    Poziom 14  
    Auto raz ładnie pracuje za chwile nie chce się wkręcać na obroty, to jakie znaczenie ma tutaj ciśnienie sprężania? Po zaaplikowaniu benzyny na przepustnice już nie przebiera. Problem jest z układem dolotowym dlatego pytałem jak mogę sprawdzić wtrysk.
REKLAMA