logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vivotek IP7330 - Jak poprawić jakość obrazu i płynność w nocy?

tomasz.w. 21 Cze 2014 23:55 1335 7
REKLAMA
  • #1 13729125
    tomasz.w.
    Poziom 11  
    witam
    Moje pytanie dotyczy prawidłowych ustawień kamery vivotek ip7330, obraz przy połaczenie z zewnatrz jest malo wyraźny, przycinający sie, a w nocy to juz wogule masakra, może ktoś ma podobna kamere i pokazałby zrzut z ekranu ustawień video, chodzi mi o uzyskanie optymalnych ustawień kamery.
    Proszę o radę w tym temacie, szczególnie jak ktoś miał podobny problem.
  • REKLAMA
  • #2 13733711
    KubaGlowno
    Poziom 13  
    Ocena: 49
    Wstaw print screen z ustawień kamery oraz obraz w dzień i nocy.
    Czy regulowałeś obiektywem w kamerze ?
  • REKLAMA
  • #3 13735033
    tomasz.w.
    Poziom 11  

widok z kamery w środku w dzień przy zasuniętych roletach

Dodano po 3 [minuty]:

widok w nocy w pomieszczeniu - kompletna ciemność
  • #4 13735114
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15550
    W obudowie jest źle zamocowany obiektyw, stąd to kółko na środku i zniekształcenia.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 13735145
    tomasz.w.
    Poziom 11  

Takie sa ustawienia video kamery w środku i na zewnątrz, czy jeszcze jakies ustawienia, są istotne do ustawienia lepszego odbioru z kamery poprzez sieć zewnętrzną, ostrości obiektywem nie ustawiałem, niewiem czy ten model ma taką alternatywe? bo nigdzie sie tego nie doczytałem.
    Dodam jeszcze, że kamera, która mam na zewnątrz ustawioną, to ostrość też słaba, kolory mizerne a w nocy nic prawie nie widać - teren słabo oświetlony.
    To moje pytanie jest takie, czy ten typ kamery tak ma, czy da się z niego coś lepiej wykrzesać, może oprócz opcji video, może jakieś inne opcje poustawiac, dodam, że po sieci wewnętrznej to troche lepiej smiga, ale z zewnatrz to jak widać.

Dodano po 2 [minuty]:

Dodam, że szkiełko od obiektywu było dorabiane może z tąd ten problem, gdyż w środku jak da się inaczej umocować obiektyw, zamocowany na płytce, skoro płytka ma swoje-stałe mocowanie.

Dodano po 5 [minuty]:

widok z kamery na zewnątrz, pod wieczór
  • REKLAMA
  • #6 13735326
    Marek31415
    Poziom 31  
    Ocena: 97
    Jeżeli szkiełko nie jest dzielone, musisz mieć na obiektywie elastyczny pierścień dociśnięty szczelnie do szkiełka. Światło ledów nie może bezpośrednio przenikać do obiektywu. Jeżeli szkło jest zbyt grube, nic nie poradzisz. Trzeba dorobić nowe, z cienkiego szkła.
  • #7 13736424
    Korgoth
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 75
    Tak ogólnie to jakiegoś super skoku w jakości przy tej kamerze bym się nie spodziewał. One do najlepszych nie należą.
    Zdejmuj całkiem szybkę i porównaj, ale moim zdaniem dużo lepiej nie będzie.
  • #8 13900331
    tomasz.w.
    Poziom 11  
    Te kamery niestety tak mają, nic lepszego z nich się nie wyciśnie, temat uważam za zamknięty, dziękuje wszystkim za posty.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o poprawę jakości obrazu i płynności kamery Vivotek IP7330, szczególnie w warunkach nocnych. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby przesłać zrzuty ekranu z ustawieniami kamery oraz sprawdzić mocowanie obiektywu, które może być źle zamocowane, co prowadzi do zniekształceń obrazu. Wskazują również na konieczność odpowiedniego dociśnięcia elastycznego pierścienia do obiektywu oraz na problemy z jakością, które mogą być inherentne dla tego modelu. Użytkownik zauważa, że kamera działa lepiej w sieci wewnętrznej, ale jakość obrazu na zewnątrz pozostaje słaba, zwłaszcza w nocy. Ostatecznie, niektórzy uczestnicy stwierdzają, że nie można oczekiwać znacznej poprawy jakości z tej kamery.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA