Witam w ostatnim czasie zmienilem dostawce internetu na Plus problem jest w tym ze sila sygnalu jest niska a antena daje naprawde niewiele choc bez niej mozna powiedziec ze internetu nie ma sila sygnalu waha sie miedzy HSPA+ - Dostateczny(rzadko) slaby a UMTS - dostateczny/slaby mam komputer stacjonarny i mam niewielka mozliwosc przenosic go po mieszkaniu (mieszkam w bloku) pewnego dnia pomyslalem ze warto sprawdzic i przenosilem go po domu okazalo sie ze w 1 miejscu sila sygnalu wynosila HSPA+ - dostateczny taki mi wystarczyl jednak miejsce mi nie odpowiadalo bawilem sie antena przenosilem ja itp w 1 miejscu okazalo sie ze sila sygnalu zeszla na EDGE - Dobry czym sie zniechecilem jak wiadomo granie w gierki jest wykluczone przez wysoki ping a przy pobieraniu plikow transfer jest tak niski ze odechciewa sie sciagac dzwonilem do dostawcy stanowczo odradzili mi kupna innej anteny a skoro jest odpowiednia predkosc to nic nie moga zrobic kolega wspomnial o wzmacniaczu sygnalu jednak mam niewielka wiedze na ten temat jesli znacie jakis sposob to bylbym wdzieczny za pomoc moj modem to HUAWEI E3131 antena jest prosta magnez i antenka mam niewielka wiedze w tym temacie wiec prosze o wyrozumialosc i przepraszam za popelnione bledy jesli je popelnilem