logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz sygnału internetowego - jakie urządzenie wybrać? Lokalizacja: Hotel Psigoda

EwaPikulska 29 Cze 2021 16:09 456 3
REKLAMA
  • #1 19499848
    EwaPikulska
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Bardzo proszę o pomoc. Mam od zawsze internet bardzo słaby Prowadzę działalność w miejscu na mapach google oznaczoną Hotel Psigoda. Mam internety mobilne od 3 operatorów - plus, orange i polsat, bo czasem mnie to ratuje - jak na jednym nie jestem w stanie czegoś zrobić to na innym jakoś. Routery mam ich firmowe - moc internetu pływa jak chce. Szukam kogoś kto odpłatnie w tym rejonie byłby w stanie zamontować antenę ( i wiedziałby jaką) czy co tak jeszcze potrzebne byłoby do tego, żebym była w stanie pracować w tym miejscu lub kogoś kto mi podpowie co mogę kupić i zamontować samodzielnie ( i co mi się na bank uda, jako kretynowi technicznemu) Będę wdzięczna za każdą pomoc, bo aktualizacja maca ma się dokonywać od 16 godzin do 3 dni i iluś godzin i zwyczajnie żyć się odechciewa.
  • REKLAMA
  • #2 19499899
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5776
    A na jakiej podstawie to silne parcie na internet od Zygmunta i po co Plus i CP, jakie od nich oferty i sprzęt. Jak działa internet od Solorza na nim, jakie prędkości ? Tylko agregacja LTE2600+1800 z BTS-a Plusa w Woli Prażmowskiej jest w stanie dawać jakies normalne rezultaty, trzeba zrobić testy na zewnatrz i pokazać wyniki. Na tym maszcie Plusa wisi te NetWorks z LTE800 dla Orange i T-mobile ale to jest nędza. U tych operatorów korzysta się z BTS -A NW Drwalew gdzie ci operatorzy korzystają z agregacji LTE2600+2100+1800+800, testy tak jak dla Plusa/CP , jaki sprzęt od Orange? Plus ma te stację bazową z LTE2600+1800 w Żyrowie a obok ma Play z LTE2100+1800+800, mozna zrobić tez test tego operatora. Ogólnie po testach i wyborze sprętu, anteny i operatora nie powinno być tam problemów z internetem.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19499977
    EwaPikulska
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    od orange huawei B315-E4BF, czy sama mogę jakoś te testy wykonać. Wiem, że może to głupie pytanie, ale ja chętnie każdemu doradzę w kwestii psów, ale na technologii zwyczajnie się nie znam kompletnie. Używam tego co jest mi niezbędne. Internety mam od 3 operatorów bo w różnych okresach, rożnie z zasięgami w tym telefonów także, nie tylko internetu. sprzet polsatowski to D-link DWR-921
  • Pomocny post
    #4 19500344
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5776
    DWR-921 to zabytek, B315 z Orange więc FW nie pokaze CID w aplikacji https://www.lte-anbieter.info/ltewatch/count_huawei.php?Datei=ltewatch_h ale pobież ją , zaloguj w niej na B315 i sprawdź po kolei pasma LTE2600 , LTE2100, LTE1800 i LTE800 dla Orange i pokaż screeny z aplikacji i speedtest. B315 oczywiście na zewnątrz. Ewentualnie karta do telefonu i testy po kolei Orange, Plusa i screeny z aplikacji https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.mroczis.netmonster&hl=pl , speedtest , oczywiście też na zewnątrz. W tej lokalizacji zaczyna się od tego, bez anteny zewnętrnej od początku nie było szans na normalny internet a branie ofert na slepo na dodatek ze słabym sprzętem to błąd.
    A co do piesków to sam mam cztery i dla równowagi 4 koty.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA