logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexia interfejs diagnostyczny PSA - kod 43 przy podłączeniu do USB

szejk1310 23 Lip 2014 01:04 21300 8
REKLAMA
  • #1 13817439
    szejk1310
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam

Mam problem związany z interfejsem Lexia używanym do diagnostyki PSA.Podczas podłączania sprzętu do gniazda USB wyświetla się komunikat unknown device a w opisie jest kod 43.Próbowałem zainstalować sterownik ACTIA lecz to nie pomogło. Testowałem gniazdo USB i jest ono sprawne.Problem występuje na 2 komputerach a na 2 pozostałych starszych działa poprawnie.Co można zrobić?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 13817458
    terry1996
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Czy na starszych komputerach były np win xp? a na nowszych 7?
    MOże to byc wina systemu, ew sterowników nowszych.
  • REKLAMA
  • #3 13817607
    szejk1310
    Poziom 9  
    W działających jest Windows XP ale na jednym z tych nie współpracujących komputerów
    też instalowałem system XP i działo się to samo "unknow device"
  • #4 13817619
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1101
    To Ty masz kłopot więc nie licz na to, że wszystko* od Ciebie będziemy wyciągać siłą.

*Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #5 13817630
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ocena: 189
    Matuzalem napisał:
    To Ty masz kłopot więc nie licz na to, że wszystko* od Ciebie będziemy wyciągać siłą.

*Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

A dokładniej:

Nie opisałeś sprzętu.
    Nie opisałeś oprogramowania zainstalowanego na sprzęcie.
    Nie dałeś całego opisu tylko "po łebkach"...

Lexia oryginalna kupiona przez sieć PSA czy podróba z allegro?
    Program legalny czy na nagrywanej płytce?
    Aktywacja w PSA czy innym sposobem?
  • REKLAMA
  • #6 13818008
    szejk1310
    Poziom 9  
    Sprzęt jaki mam to fujitsu E780 na którym wyskakuje mi kod 43 po podłączeniu interfejsu do USB
    a sprzęt który nie ma problemów z zainstalowaniem sterowników i połączeniem z interfejsem to fujitsu-simens AMILO A1650G

Driver jaki dostałem jest opisany jako Actia USB Devices a dokładnie podczas instalacji na kom. AMILO -USB Com Board Driver ( Multi-instance )

Interfejs z allegro z nagrywaną płytką.Instalacja wykonana według ich instrukcji.

Problem w tym że gdy podłączyłem interfejs do AMILO to od razu wyszukał i zainstalował sterownik i interfejs bez problemów się łączy. Natomiast w przypadku e780 coś zaczyna instalować po czym wyskakuje informacja o niemożliwości połączenia się z urządzeniem i opisane jest to Kodem 43.Sprawdzałem USB tego komputera i z innymi urządzeniami współpracuje.Dodam jeszcze że ten sam problem pojawił się w Dell XPS 17
  • #7 13819856
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ocena: 189
    Masz napisane co masz opisać a mimo to uparcie tego nie opisujesz.

Oprogramowanie, aktywacja, nie opisałeś 2 + 2 komputerów, za to tylko wspominałeś o 1+1. Gdzie się dwa podziały?

szejk1310 napisał:
    Instalacja wykonana według ich instrukcji.

Z podmienianiem plików/crackiem/ "patchem"? Dobrze myślę? To taka instrukcja?
  • REKLAMA
  • #8 13819935
    szejk1310
    Poziom 9  
    Oto instrukcja jaką mam :
    1. zainstaluj alcohol 52%
    2. zmontuj obraz : DiagBox V7.02 Already patched
    3. zainstaluj diagbox na dysku C uruchom aktywuj recznie zatwierdzając zielonym ptaszkiem
    4. po aktywacji diagbox będzie instalował lexia i pp2000 ( w sumie jakie 3 gb i trwa około 20 min )
    5. sprawdź czy diagbox działa i uruchamia się poprawnie , jeśli tak wyłącz
    6. wykonaj aktualizacje do wersji do wersji 7.06 , później do wersji 7.07 itd ( hasło do plików scary)

na płytce znajduje się również plik ze sterownikami actia

na komputerach współpracujących zainstalowany jest windows XP 32 są to :
    -Fujitsu simens Amilo A1650G
    -komputer stacjonarny: Płyta główna ASUS COMMANDO , procesor INTEL Core 2 Duo, Grafika Nvidia 1Gb

Komputery nie współpracujące :
    -Fujitsu E780 windows XP oraz 7 32
    -Dell XPS 17 windows 7 32
    -Lenovo G500 windows 7 32 (dzisiaj testowałem)
  • #9 13820373
    tygrys5232
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Odepnij interfejs, zainstaluj driver z załącznika, restart, zobacz czy znajduje i czy działa. Jesli nie, instalacja ręczna.
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z interfejsem Lexia do diagnostyki PSA, który wyświetla komunikat "unknown device" oraz kod 43 po podłączeniu do gniazda USB. Problem występuje na dwóch komputerach (Fujitsu E780 i Dell XPS 17) z systemem Windows XP oraz 7, podczas gdy na starszym komputerze (Fujitsu Siemens Amilo A1650G) działa poprawnie. Użytkownik próbował zainstalować sterownik ACTIA, ale to nie pomogło. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie oprogramowania, aktywacji oraz instalacji sterowników. Użytkownik dostarczył szczegółowe informacje o sprzęcie i oprogramowaniu, w tym instrukcje instalacji DiagBox. Zasugerowano również ręczną instalację sterowników po odłączeniu interfejsu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA