Witam
Zakupiłem u Chińczyka interfejs Lexia.
Ogólny problem: w diagboxie komunikat "VCI nie jest podłączone" po wybraniu dowolnego auta.
Testowany na 2 laptopach - Windows 7 32bit, oraz Windows 7 64bit
DB w wersji 7.02, oraz bodajże 7.86 od Chińczyka
Generalnie przy podłączeniu interfejsu do USB, mignie mu kilka razy dioda, po czym świeci światłem ciągłym. W managerze urządzeń interfejs wykrywa prawidłowo (Actia USB devices > USB COM board Evolution Driver (UMDF)
Przy próbie podłączenia interfejsu do samochodu efekt ten sam. Nie słychać też, żeby cykały jakieś przekaźniki itp. Testowane na Peugeot 308SW HDI oraz Citroen C3 benzyna. Próbowałem różne kombinacje i kolejności, z kluczykiem w pozycji przed zapłonem, z odpalonym autem, podłączając interfejs i uruchamiając DB, oraz podłączając do już uruchomionego DB.
Rozebrałem interfejs, nie widać na nim żadnych uszkodzeń ani zimnych lutów
Interface checker wykrywa Lexię prawidłowo, jako wersję 4.3.0 921815C
Coś nie tak z diagboxem, czy to wina interfejsu? Da się to jakoś naprawić?
Zakupiłem u Chińczyka interfejs Lexia.
Ogólny problem: w diagboxie komunikat "VCI nie jest podłączone" po wybraniu dowolnego auta.
Testowany na 2 laptopach - Windows 7 32bit, oraz Windows 7 64bit
DB w wersji 7.02, oraz bodajże 7.86 od Chińczyka
Generalnie przy podłączeniu interfejsu do USB, mignie mu kilka razy dioda, po czym świeci światłem ciągłym. W managerze urządzeń interfejs wykrywa prawidłowo (Actia USB devices > USB COM board Evolution Driver (UMDF)
Przy próbie podłączenia interfejsu do samochodu efekt ten sam. Nie słychać też, żeby cykały jakieś przekaźniki itp. Testowane na Peugeot 308SW HDI oraz Citroen C3 benzyna. Próbowałem różne kombinacje i kolejności, z kluczykiem w pozycji przed zapłonem, z odpalonym autem, podłączając interfejs i uruchamiając DB, oraz podłączając do już uruchomionego DB.
Rozebrałem interfejs, nie widać na nim żadnych uszkodzeń ani zimnych lutów
Interface checker wykrywa Lexię prawidłowo, jako wersję 4.3.0 921815C
Coś nie tak z diagboxem, czy to wina interfejsu? Da się to jakoś naprawić?