logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszanie się komputera, brak obciążenia CPU/RAM, problem z klawiaturą

michal0401 06 Sie 2014 14:00 792 2
REKLAMA
  • #1 13855831
    michal0401
    Poziom 2  
    Witam. Mam dziwny problem z kompem. Od pewnego czasu zaczął się zawieszać. Na początku myślałem, że to nic innego jak system, który kończy swój żywot. Postawiłem więc nowy system i dalej to samo. Zacząłem zatem grzebać głębiej i wymieniałem RAMy, grafikę, odłączyłem od zasilacza wszytko co zbędne, bez rezultatów. Samo zawieszanie wygląda tak, że gdy coś robię wszystko działa i nagle zaczyna się zacinanie, w tym czasie praktycznie nic nie można zrobić, gdy jest włączona muzyka to strasznie zwalnia, czasami komp całkowicie sie zawiesza. W momencie zacinania menedżer zadań nie wykazuje obciążenia procesora ani pamięci. Teraz już nawet system nie chce startować muszę kilka razy resetować i za którymś dopiero ruszy a zacinanie występuje już podczas dźwięku startowego. A i co jeszcze zauważyłem, gdy to zacinanie się zaczyna to klawiatura przestaje działać, dioda NumLocka świeci ale klawiatura nie reaguje i zacinanie lekko ustępuje ale nie do końca, jak uruchomię klawiaturę ekranową to tekst mogę wpisywać, a gdy kliknę NumLocka to normalna klawiatura wraca do życia i raz się znowu zacznie zacinać a raz nie. Czasami już od uruchomienia klawiatura nie działała a kontrolki świeciły. Na innej klawiaturze to samo. Wygląda mi to na jakąś awarię sprzętową, ale jaką?
    Komp: Inel Celeron 2.66ghz, 1.8GB RAM, Radeon 9600, WD 160GB, zasilacz Take me 400...
  • REKLAMA
  • #3 13857027
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA