logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór: Kaspersky Antivirus + AntiHacker vs Norton Internet Security 2005 PL

Gremlin@@@ 26 Kwi 2005 08:33 1788 17
REKLAMA
  • #1 1437966
    Gremlin@@@
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Witam!
    Mam dylemat, który program wybrać do ochrony komputera. Mam do wyboru:
    1. zestawik Kaspersky Anywirus + AntiHacker (firewall) (oba po polsku)
    2. Norton Internet Security 2005 Pl
    Chodzi mi o wszystkie możliwe aspekty: szybkość działania, ochronność komputera, funkcjonalność, estetyka programu.
    Za wszelkie odpowiedzi thx i ślę pozdrowienia.
  • REKLAMA
  • #2 1437971
    sagiMlimaK
    Poziom 11  
    Polecm Kaspersky AntiVirus. Może nie jest za szybkim programem ale wmiare mozliwości chroni komputer a nawet jeśli sie virus dostanie na twojego kompa to on usunie wirusa a nie plik na którym jest virus :-)

------------------------------------------------------------------------------------------------
    POLEĆ ZNAJOMEMU --- www.banery.xn.pl
  • #3 1438100
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    no ja nie polecam zadnego zestawu ale skoro musisz to :
    Norton Internet Security 2005 Pl zamuli ci system -to masz pewne a Kaspersky jak napisał kolega nie grzeszy szybkoscia działania.
    Jednak moim zdaniem pierwszy zestaw jest skuteczniejszy .
  • REKLAMA
  • #4 1438197
    Gremlin@@@
    Poziom 20  
    A jaki polecacie zestaw (antywir + firewall) żeby wszystko szybko i pewnie działało, najlepiej żeby było po polsku.
  • #5 1438389
    Kassiel
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    Polecam MKS 2005. Antywirus, Firewall i monitor rejestru. Mało co jest w stanie przebić się do systemu. Poza tym nie zamula systemu.
  • REKLAMA
  • #6 1438488
    slasz
    Poziom 11  
    powiedz wpierw jaki masz sprzet? ja mam staruszka co tylko avast na nim chodzi heheheh a na w/w programach to wyrwałem wszystkie włosy
  • #7 1438665
    spiderul
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Bit Defender 8 - nie dość, że nie muli, to jest bardzo skuteczny (firewall z antywirem).
    Od pół roku zero intruzów (komputer działa prawie bez przerwy).

Tutaj masz ranking: http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/ - BitDef. na 1 miejscu.
    Dla pewności dodatkowo skanuję ręcznie raz na miesiąc AntiVirem (jest darmowy dla domowego użytkownika) http://www.free-av.com
  • #8 1439058
    Gremlin@@@
    Poziom 20  
    slasz napisał:
    powiedz wpierw jaki masz sprzet? ja mam staruszka co tylko avast na nim chodzi heheheh a na w/w programach to wyrwałem wszystkie włosy

Athlon 2500+, 512 MB RAM, dysk Seagate 80GB (8MB cache) SATA, A7V600-X.
    Chodzi mi o to żeby antywirus razem z firewallem nie zrzerał dużo pamięci ram i nie obciązał procesora (dość często gram w gry)

Dodano po 11 [minuty]:

A czy do tego Bit Defendera jest spolszczenie?
  • Pomocny post
    #9 1439238
    spiderul
    Poziom 15  
    Tak, jest całkowicie polska wersja - z takiej korzystam :)
  • #10 1439271
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    Ja od jakiegoś czasu korzystam z Avasta... i jeszcze sie nie zawiodłem... Wspomagam go Zone Alarm-em, ale Avast również ma firewalla.
    Do tego jest w polskiej wersji językowej... no i jest za darmo...
  • #11 1439376
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    NOD32 (antyvir) i Sygete Personal Firewall
  • #12 1439786
    Gremlin@@@
    Poziom 20  
    Wgrałem BitDefender 8 Professional Plus oczywiście wersję polską. Wszystko jest ok, program działa naprawdę szybko w porównaniu z kasperskym, tylko mam jedno zastrzeżenie - dlaczego u mnie koło zegara nie ma ikonki tego programu? Próbowałem z różnymi ustawieniami menu (domyślne też) i nic :-(, a dziwne bo od razu po zainstalowaniu programu była, a po uruchomieniu kompa już nie . Czy tak ma być? (proszę mi nie pisać żebym kliknął strzałkę - pokaż wszystkie ikony - jej tam nie ma)
  • #13 1439883
    spiderul
    Poziom 15  
    Ikona powinna być w trayu, ale to możesz mieć włączone autoukrywanie ikon nieaktywnych (WinXP). Jeżeli nie, to sprawdź czy jest włączona opcja Włącz zminimalizowany i Załaduj BitDef. podczas startu... w zakładce Ogólnie-->Ustawienia.
  • REKLAMA
  • #14 2233689
    Sławq
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    skąd wziąść polską wersię BitDefender 9 Professional Plus ?
  • #16 2233950
    Sławq
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    wybaczcie czasem człowiek jest taki leniwy :)
  • #17 2234515
    Daniu_ckm
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    Koledzy temat był WIELE razy poruszany UŻYJCIE WYSZUKIWARKI!!
  • #18 2235477
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3804
    Moderowany przez TONI_2003:

Myślę że już na ten temat wystarczy tej polemiki !

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru między zestawem Kaspersky Antivirus + AntiHacker a Norton Internet Security 2005 PL pod kątem szybkości działania, skuteczności ochrony, funkcjonalności i estetyki. Kaspersky jest polecany ze względu na skuteczność usuwania wirusów, choć nie jest najszybszy. Norton Internet Security 2005 jest krytykowany za znaczne obciążanie systemu. Alternatywnie rekomendowane są programy takie jak MKS 2005, BitDefender 8 Professional Plus oraz Avast wspomagany ZoneAlarm, które oferują dobrą ochronę i mniejsze zużycie zasobów. BitDefender 8 posiada polską wersję językową i jest oceniany jako szybki i skuteczny, choć pojawiły się pytania o brak ikony w trayu, co może wynikać z ustawień systemu Windows XP. Użytkownik dysponuje sprzętem Athlon 2500+, 512 MB RAM, dyskiem Seagate 80GB SATA i płytą A7V600-X, zależy mu na programie antywirusowym z firewallem, który nie obciąża pamięci RAM i procesora, aby nie wpływać negatywnie na gry. W dyskusji pojawiły się także sugestie dotyczące NOD32 z Sygete Personal Firewall oraz darmowego AntiVira do ręcznego skanowania. Wątki dotyczące nowszych wersji BitDefendera (np. 9 Professional Plus) zostały odsyłane do wyszukiwarki internetowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA