logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ocena skuteczności Norton System Works 2004 jako antywirusa

moro25 11 Wrz 2005 02:14 1145 6
REKLAMA
  • #1 1808396
    moro25
    Poziom 24  
    Ocena: 26
    Witam. Mam takie pytanie: Zainstalowałem sobie pełną wersję programu antywirusowego jakim jest Norton System Works 2004. Co sądzicie o tym programie?? Czy to jest dobry antywirus?? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1808431
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1582
    wydawało mi się że SystemWorks to coś więcej niż antywirus (w jego skład wchodzi Norton AntyVirus), w każdym razie NAV mi się nie podobał, obok potrafiły siedzieć wirusy a ten nawet nie krzyczał.
    AVP (stara wersja 3.5.x) Kasperskiego mnie nie zawiódł.
    http://www.kav.pl/
  • REKLAMA
  • #3 1808727
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    kiedyś po internecie krązył plik *.rar z ok 500 wirasami.
    I były testowane różne programy antywirusowe i najlepiej wypadał Norton Anty Virus (tylko 6 wirósów nie był w stanie rozpoznać inne programy wypadały gożej) ale i on ma wady tak jak wspomniał WojtasJD oraz bardzo obciąża system.
  • REKLAMA
  • #4 1827459
    maliiina
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    heheh norton na podstawie nav 2005 napisalismy wlasnego anty vira:P wiec domysl sie jaka jest moja odp.
  • #5 1827529
    velhecz
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    arnoldk_20 napisał:
    kiedyś po internecie krązył plik *.rar z ok 500 wirasami.
    I były testowane różne programy antywirusowe i najlepiej wypadał Norton Anty Virus (tylko 6 wirósów nie był w stanie rozpoznać inne programy wypadały gożej) ale i on ma wady tak jak wspomniał WojtasJD oraz bardzo obciąża system.

Tutaj bym się nie zgodził. Mialem ten pliczek z wirusami a bylo ich dokladnie 605. Tylko Kaspersky wykryl wszystkie.
  • #6 1827544
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    2004 nie ma zbyt dobrej opinii ze względu na zasobożerność. Podobno odczuwalna poprawa jest w przypadku wersji 2005.
    Ja korzystam z Avast-a. Jak na razie bez zgrzytów. Mały, nie zjada zbyt wiele... i za darmo :)
  • REKLAMA
  • #7 1827550
    velhecz
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Dyskusja o najlepszym programie antywirusowym do "dyskusja o niczym". Kazdy ma swój "najlepszy program" i kazdy wie jaki jest "najlepszy program". Mozna ja tak ciagnac w nieskonczonosc.

Podsumowanie tematu

✨ Norton System Works 2004 zawiera Norton AntiVirus, jednak jego skuteczność jako samodzielnego antywirusa jest kwestionowana. Użytkownicy wskazują na problemy z wykrywaniem niektórych wirusów oraz dużą zasobożerność programu. Testy z plikiem zawierającym około 600 wirusów pokazują, że Norton AntiVirus 2004 nie wykrywa wszystkich zagrożeń, podczas gdy Kaspersky radzi sobie lepiej, wykrywając wszystkie wirusy. Wersja 2005 programu ma podobno poprawioną wydajność. Alternatywnie polecany jest Avast ze względu na niskie wymagania systemowe i brak kosztów. Dyskusja podkreśla, że wybór najlepszego antywirusa jest subiektywny i zależy od indywidualnych preferencji użytkownika.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA