logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp SX 8000 - Jak wyeliminować szum w głośnikach?

dunkanteo6 18 Sie 2014 09:21 1239 3
REKLAMA
  • #1 13886366
    dunkanteo6
    Poziom 2  
    Witam.
    Kupiłem końcówkę mocy Sharp SX 8000, wszystko działa jak należy, tylko jest jeden mały problem. Mianowicie po podłączeniu do wzmacniacza/komputera (źródła dźwięku ogólnie jakie by nie było) głośniki głośno "syczą". Nie jest to zauważalne podczas słuchania muzyki, ale gdy np utwór się kończy słychać tylko "syk" niezależnie od ustawienia siły głosu np w komputerze. Nie da się jakoś tego wyeliminować?
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 13886664
    Grzegorz Markowski
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 753
    Jeśli "syczy" również wtedy, gdy wejścia wzmacniacza są zwarte "na krótko" do masy, to problem tkwi we wzmacniaczu. Trzeba go sprawdzić pod kątem poziomu szumów i ew. występujących wzbudzeń.
    Jeśli "syczy" po podłączeniu źródła sygnału, to należy sprawdzić jakość tego połączenia, kable, wtyki, itd., oraz samo źródło sygnału.

GM
  • REKLAMA
  • #3 13887350
    dunkanteo6
    Poziom 2  
    Nie za bardzo jestem wtajemniczony w te sprawy,takze proszę o wyrozumiałość...
    termin :"wejścia wzmacniacza zwarte na krotko do masy" o co dokładnie chodzi,jak to zrobic by sprawdzic czy syczy nadal?
    Przed zakupem końcówki mocy sharp nie było słychać zadnego syku...komputer był podłączony do korektora graficznego ten zas do wzmacniacza...wzmacniacz z kolei zasilał głosniki,ale jest "za słaby" dlatego zakupiłem ta końcówke.
    KOMPUTER-KOREKTOR GRAFICZNY-WZMACNIACZ-KOŃCÓWKA MOCY-KOLUMNY
    TAK TO JEST PODŁĄCZONE
    Nastepny problem pojawia sie gdy "podkrece" głośniej głośniki wysokotonowe
    nie graja tak jak powinny,tylko wysokie tony zlewają sie...może to byc spowodowane ustawieniami w korektorze(tony wysokie ustawione są wysoko)
    Funkcja TREBLE we wzmacniaczu również...jesli gra dość cicho wszystko jest ok,jest wyrażnie czysto itp
  • #4 13887444
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA